Opštinski sud u Svilajncu stavio je van snage rešenje Opštinske izborne komisije od 17. jula kojim je bilo naloženo ponavljanje postupka za opoziv predsednika opštine Dobrivoja Budimirovića Bidže. Ista Komisija ranije je kao datum za održavanje referenduma odredila 2. septembar. Sud smatra da ostaje na snazi prvobitno rešenje Opštinske izborne komisije o održavanju referenduma i naložio je Komisiji da počne sa izbornim radnjama danom donošenja odluke o održavanju referenduma za 2.

Opštinski sud u Svilajncu stavio je van snage rešenje Opštinske izborne komisije od 17. jula kojim je bilo naloženo ponavljanje postupka za opoziv predsednika opštine Dobrivoja Budimirovića Bidže. Ista Komisija ranije je kao datum za održavanje referenduma odredila 2. septembar. Sud smatra da ostaje na snazi prvobitno rešenje Opštinske izborne komisije o održavanju referenduma i naložio je Komisiji da počne sa izbornim radnjama danom donošenja odluke o održavanju referenduma za 2. septembar.
Ovo je drugi put da Opštinski sud poništava odluku Opštinske izborne komisije, koja je prethodno i sama poništila sopstveno rešenje smatrajući da je bilo nepravilnosti prilikom prikupljanja potrebnih 2.650 potpisa za opoziv Budimirovića.
Predsednik OIK Radan Zindović izjavio je agenciji Beta da će Komisija uskoro održati sednicu i doneti odluku, ali nije mogao da potvrdi da li će biti poštovana sudska odluka u delu izbornih radnji za održavanje referenduma 2. septembra.
U ime koalicije DS, G17 plus, LDP i Vlaške demokratske stranke – koja traži opoziv, predsednik Okružnog odbora DS Predrag Milanović izjavio je agenciji Beta da je odluka suda konačna i da oni koji su nezadovoljni mogu da traže zaštitu zakonitosti pred Vrhovnim sudom Srbije, ali to ne zadržava izvršenje sudske odluke. U slučaju da presuda ne bude poštovana, stranke koje traže opoziv Budimirovića su kazale da će podneti krivične prijave protiv odgovornih lica i zatražiti uvođenje privremenih mera u SO Svilajnac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari