Irig: Đaci napustii nastavu, škola dezinfikovana 1Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MEO

 Sve prostorije Srednje stručne škole „Borislav Mihajlović Mihiz“ u Irigu su dezinfikovane, zbog indicija da jedan od učenika ima simptome zaraze virusom korona, objavio je RTS. 

Zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje Milan Kovačević kazao je za RTS da je učenik bio na takmičenju u Puli u Hrvatskoj, nakon čega je osetio simptome. Posle toga roditelji učenika dolazili su po decu i odvodili ih iz škole, dok su neki učenici sami napuštali nastavu. 

Prema nezvaničnim informacijama učenik testiran je na institutu Torlak u Beogradu. Saopšteno je da je od devet testiranih kod jednog pacijenta utvrđeno prisustvo virusa Covid 19. I u Institutu za javno zdravlje Vojvodine saopšteno je da je ukupno kod šest osoba u pokrajini utvrđeno prisustvo virusa korona, te da je ukupno četvoro zaraženih smešteno na Infektivnu kliniku Kliničkog centra Vojvodine. Nije poznato da li je među njima i učenik škole iz Iriga.

Prema informacijama iz škole, postoje indicije da jedan učenik koji je bio na školskom takmičenju u Puli u Hrvatskoj ima simptome virusa korona. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari