Irinej: Komšije i svetski moćnici na srpski narod gledaju sa svojim pretpostavkama

Ostavite komentar


  1. „Komšije i svetski moćnici na srpski narod gledaju sa svojim pretpostavkama“. A, ti sa svojim zabludama. Obrni, okreni, zbog vas nam nije dobro, sem što se oni mogu nazvati i našim prirodnim neprijateljima, a ti neprirodnim…

    1. Nisu komsije prirodni neprijatelji. Vas ovakvi popovi vijekovima uce da jesu. Ali nisu,nisu….

      1. Izvinite, Murganovski, nisam mislio u tom kontekstu, jer sam i lično operisan od toga, pominjem taj detalj kao suprotnosti prirodnog koncepta, jer je po prirodi stvari neprijatelj onaj koji nije mi, a ovde se radi o tome da smo mi sebi najveći neprijatelji, odnosno, vlast i crkva, svojoj državi i svom narodu a iz ličnih interesa.

  2. Tako je, majstore, samo podstiči mrźnju i nepoverenje prema komšijama..

    To će sigurno pomoći ovoj državi.. Etnofiletizam kao bolest, osuđen kao jeres u pravoslavlju se ovde zapatio do neslućenih granica..

    Nikad nedostojniju osobu na mestu patrijarha nismo imali u bliźoj istoriji..

  3. A da li se dotični gospodin ikada zapitao zašto sa svim komšijama imamo problema. Da li je normalno da mi tvrdimo da su svi loši, a samo mi dobri.
    Nešto tu debelo ne valja.

  4. Kako ovog Irineja nije sramota od casnih crkvenih dostojnika, naroda i najzad, sebe. Poziva narod na jedinstvo, a najvisi orden je dao nesvetu koji nikad veci razdor medju srbima nije pravio. Dao je orden necoveku koji srbe gleda kao moje i tudje; nase i njihove; ispravne i zlocinacke; patriote i izdajnike itd. Idi Irineju u neki manastir, povuci se iz zivota i okajavaj grehe. A imas ih previse.

  5. Greje sunce svuda u svijetu istom jacinom samo zbog takvih parafraza nas vec 30 godina sunce przi

  6. Ovaj nazovi covek ima IQ koliki mu je i broş cupel. Retko glup crkvenjak, nekada se znalo da su svestena lica bila mudra i veoma pazljiva sta pricaju, jer su bili svesni da pored sluzenja imiginarnom lideru i ucenju koje nema nikakvu podlogu u logici i zdravom razumu kao i dokazima da nas neko „gleda“ odozgo, morali su da balasiraju svoje stvarno verovanje i biznis svestenika. Svako normalan sa prosecnim obrazovanjem zna da izolovanjem jedne etnicke grupe neminovno vodi u njeno izumiranje, a to ovaj pop bas zagovara, nekim jedinstvom srpskog naroda. Umesto da potstice na dobrosusedske odnose i zblizavanje naroda on govori o neprijateljima u komsiluku i svetskim silama koje nas mrze. Jedini problem je sto Srbiju ne moze da preseli u Rusiju niti drzava Srbija moze bez Zapada. j

    1. Bili bi ste uverljiviji, kad bi ovim “ epitetima“ okitili i nekog katolickog svecenika kao npr. Biskupa Bozanica ili islamskog muftiju, npr. Cerica i druge. Tu iz naseg komsiluka, koji su oduvek izolovali svoj etnos. Lako vam je u Srbiji i sa Srbima, tu vlada demokratija, radi ko sta hoce i prica ko sta hoce. Predjite malo u Zagreb ili Sarajevo, pa da vidite kakva se verska politika vodi. I koliko se oni ne svadjaju sa komsijama, i ne vrse verski progon. Samo je njihovo zlo u sluzbi inkvizicije, pa se o njemu ne govori u medijima pod kontrolom satanistickog Zapada.

  7. Sta God da se Desi ostace upamcen kao najlosiji poglavar crkvee u proteklih par vekova jos jedino da se uclani u sns I preuzme nastavu veronauke buducim liderima navedene kumovsko kosovarsko burazerske organizacije

  8. Ima li nekog smrtnog greha koji nije zastupljen u sinodu SPC? Gordost, pohlepa, vlastoljublje, srebroljublje, blud, ununije, pedofilija, podsticanje na mrznju i ratove! I njihov poglavar deli drugima moralne lekcije!

    1. Bravo ‘prolazniče’. Kratko i jasno sve pobrojano, mada bi imalo još štošta da se doda. Najkraće, nema nama ni makac iz mnogodecenijskih opsesija koje nas guraju na margine ostatka pristojnog sveta. Vrag je, naime, odavna odneo šalu i, po svemu sudeći, loše nam se piše. Ne verujem da patrijarhu nije jasno da se do jedinstva na koje on bezuspešno insistira dolazi prosvećenošću, tolerancijom, poštenjem, objektivnošću, ………… i, pre svega, zdravim razumom. Treba li elaborirati da je Crkva, pored svih ostalih, u svim ovim faktorima objektivno i dobrano omanula. Ali ko će sve to da shvati?

  9. Pitam patrijarha dali prihvata greh kada posle ove ujdurme koju pravi liçno umesto molitve u crkvama srbi crnogorci se poteraju po porti.

  10. Hajde provokatoru lupaj, ja sam vec ateists i napusti zemlju kao i mongi drugi zbog takvih..

  11. Verovaću crkvi,tek kad sruši crkve pokajnice Tome-diplome i Gaše keramičara!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.