Sastanak mitropolita bačkog Irineja i premijera Vučevića: Verska nastava jedna od tema 1Foto: SPC

Mitropolit bački Irinej je razgovarao je juče u Novom Sadu sa Milošem Vučevićem, predsednikom Vlade Srbije o verskoj nastavi.

„U otvorenom i prijateljskom razgovoru mitropolit Irinej i premijer Vučević su razmenili mišljenja u vezi sa načinom realizacije nastave veronauke u Republici Srbiji, kao i o svim ostalim značajnim temama od interesa za državu i Crkvu“, navodi se u objavi Srpske pravoslavne crkve na društvenoj mreži Iks (X).

Podsetimo da je početkom jula SPC apelovala na roditelje i učenike da ostvare i odbrane svoje pravo na pohađanje predmeta verska nastava, ma kojoj verskoj zajednici pripadali, i pozvala direktore škola i nadležne organe da poštuju prava verujućih ljudi i njihove dece.

Iz Ministarstva prosvete su potom za Danas rekli da ne raspolažu informacijama da je bilo gde u obrazovno-vaspitnim ustanovama onemogućavano učenicima da pohađaju versku nastavu od strane rukovodilaca ustanova, te da svako ko ima saznanja o drugačijem postupanju direktora škola treba da ih obavesti kako bi preduzeli odgovarajuće korake.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari