Iscureo gas u Narodnoj biblioteci, dvojica mrtva

Ostavite komentar


  1. Preključe ekspolozija gasa u Železniku, juče u Rakićevoj na Zvezdari (bager oštetio cevovod , divlja gradnja), danas Narodna biblioteka…Ja godinama govorim da za nas nije gas, ali vlast to smatra nedozvoljenim mišljenjem….rusofili su od pre 10 do 15 god nametnuli da se u Bg razvijaju gasovodi. Na opštinama je pisalo „gasovod odmah!“ Znači radilo se o političkoj direktivi….
    laicizam, nedisciplina, nepoštovanje procedura, divlja gradnja…. ne zna se gde šta od gasa prolazi…. eh ljudi sledeća eksplozija može da raznese pola Beograda….samo kažem!

    1. Ovde nije rec o prirodnom gasu goji se koristi za grejanjke vec o C02( ugljen dioksid) koji se koristi u opremi za hladjenje ( Klimatizaciji).Ovaj gas pod velikim pritiskom prelazi u tecno stanje i koristi se u klimatizaciji.Opasan je u velikim concentracijama ( gusi) i radnici koji rade sa njim moraju da budu strucni i postuju zastitne mere.Nekad ni to nije dovoljno kad j eu pitanju havarija.
      Saucesce porodici.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.