Prekjuče kasno popodne lica iz opštinske RTV Preševo koja nije dobila frekvenciju za emitovanje programa na području opštine Preševo, isključila su predajnik Televizije „Aldi“ koji se nalazi na Reljanskom ritu, čime je prekinuto emitovanje signala, potvrdio je za Danas vlasnik TV „Aldi“ Isuf Memeti.

Prekjuče kasno popodne lica iz opštinske RTV Preševo koja nije dobila frekvenciju za emitovanje programa na području opštine Preševo, isključila su predajnik Televizije „Aldi“ koji se nalazi na Reljanskom ritu, čime je prekinuto emitovanje signala, potvrdio je za Danas vlasnik TV „Aldi“ Isuf Memeti. On je precizirao da je ekipu koja je mimo svih zakonskih pravila demontirala predajnik, predvodila v.d. urednika RTV Preševo Ardita Behljulji.
– Neophodna je hitna intervencija RRA da bi se sprečilo da oni mediji koji nisu dobili dozvole za emitovanje prestanu sa radom, a kako bi u skladu sa zakonom i naša televizija mogla da funkcioniše na području za koje smo dobili regularnu dozvolu -navodi Memeti.
„Aldi“ je jedina televizija koja je dobila dozvolu na konkursu za emitovanje programa na području preševske opštine i raspolaže svim kadrovskim i tehničkim uslovima za emitovanje TV programa. Memeti je najavio i da će od nadležnih državnih organa u lokalu zatražiti zaštitu kako bi bilo sprečeno dalje onemogućavanje da TV „Aldi“ emituje program.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari