Islamska zajednica Srbije osudila napad na pripadnika žandarmerije 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Islamska zajednica Srbije najoštrije osuđuje napad na pripadnika žandarmerije MUP-a Srbije, saopšteno je danas.

 

„Islam najstrožije zabranjuje bilo kakvu vrstu nasilja prema bilo kome, a život sa aspekta islama predstavlja posebnu svetost koju smo svi dužni štititi i koju ničim ne smijemo ugrožavati“, naveo je u pisanom saopštenju Reisu-l-uleme Islamske zajednice Srbije Senad ef. Halitović i dodao:

„Ovakva zlodela kose se sa svim verskim učenjima a posebno sa učenjem islama. Današnji zločin predstavlja delo bezumnog pojedinca. Ranjenom pripadniku žandarmerije želimo brz oporavak i povratak u časnu službu zaštite javnog reda i mira, a svim građanima poručujemo da će rukovodstvo Islamske zajednice Srbije nastaviti svim svojim kapacitetom da deluje u pravcu izgradnje zdravih i tradicionalno dobrih prijateljskih međukonfesionalnih odnosa i očuvanju mira u Republici Srbiji. “

Podsećamo, pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović (34) koji radi kao stalno obezbeđenje Ambasade Izraela napala je za sada nepoznata osoba, ranila ga nakon čega je on u samoodbrani upotrebio oružje i savladao napadača, koji je od posledica ranjavanja preminuo. Žandarm je u svesnom stanju prevezen u Urgentni centar, a operacija vađenja strele iz vrata je u toku. Sve okolnosti napada i mogući motivi se ispituju.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić naveo je da se nesumnjivo radi o terorističkom aktu. Zadržali smo još jedno lice, preventivno, koje se nalazilo u blizini policijskih objekata, dodao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari