Od vlasti Kipra dobijena je međunarodna pravna pomoć u istrazi koja se vodi protiv Miroslava Miškovića, izjavio je za Danas tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević i precizirao da je reč o istrazi koja se vodi u vezi s prodajom putarskih preduzeća, a zbog koje su u pritvoru i Miškovićev sin Marko i vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković.


– U ponedeljak 11. februara od kiparskih vlasti, u istrazi koja se vodi protiv Miroslava Miškovića, Mila Đuraškovića i još osam lica, pružena je međunarodna pravna pomoć. U svojstvu svedoka ispitana je Tatjana Jeronimides, direktorka preduzeća Hemslejd limited, na okolnosti odobravanja kredita preduzeću za puteve Niš i prodaje akcija pomenutog putarskog preduzeća Nibens korporaciji. Istraga se nastavlja preduzimanjem ostalih planiranih dokaznih radnji, kaže Radisavljević.

Kao što je poznato, od decembra su u pritvoru Miroslav i Marko Mišković, kao i Milo Đurašković, dok se još sedam osoba brani sa slobode. Oni su osumnjičeni da su preprodajom putarskih preduzeća nezakonito stekli ukupno oko 30 miliona evra.

Poslednji svedok

Tatjana Jeronimides je, prema nezvaničnim informacijama, poslednji svedok saslušan u istrazi Nibens korporacije, tako da je otvorena mogućnost da sudija za prethodni postupak ukine pritvor Miškovićima i Đuraškoviću, jer više ne bi bilo mogućnosti uticaja na svedoke. Oni bi mogli, kao i sedmorica drugih osumnjičenih u ovom predmetu, da se brane sa slobode ukoliko bi kao razlog pritvora ostala samo opasnost od bekstva. Prema izvorima Danasa, odbrana Miškovića je ranije stavila do znanja da je spremna da položi jemstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari