Na studije menadžmenta u Bijelom Polju naredne školske godine biće upisano 20 redovnih i 30 samofinansirajućih studenata, a brucošima će ove godine biti ponuđen i Program studiranja na daljinu, najavila je portparol Ekonomskog fakulteta u Podgorici Magdalena Raičković. Ona je istakla da program na daljinu podrazumijeva da studenti nastavu slušaju putem interneta u mjestu stanovanja, a ispite polažu isključivo u Podgorici na Ekonomskom fakultetu.

– Taj program će ove godine pratiti 100 studenata. Indeks Ekonomskog fakulteta u Podgorici od jeseni dobiće 120 svršenih srednoškolaca, koji će se finansirati iz budžeta i 200 onih koji će sami snositi troškove školovanja. Ove godine je taj broj nešto manji nego prethodnih, jer je Univerzitet upisnu politiku planirao u skladu sa procjenama Zavoda za zapošljavanje.

Ekonomski fakultet ima razvijenu međunarodnu saradnju, koja studentima omogućava da dio studija provedu na nekom od partnerskih fakulteta u inostranstvu. Takav je Program dvojne diplome u Nici, u okviru kojeg svršeni studenti dobijaju diplome fakulteta u Podgorici i Francuskoj. Inače, diplome studija menadžmenta u Bijelom Polju od osnivanja prije osam godina do sada je steklo oko 250 svršenih studenata, kazala je Raičković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari