Posle odobrenja Ministarstva energetike, Privredno društvo „TE-KO Kostolac“ je poslalo obaveštenje svim penzionerskim, invalidskim i sindikalnim organizacijama, kao i državnim ustanovama o nastavku postupka prodaje uglja. Rok za reviziju trebovanih količina bio je 3. oktobar 2014. godine, obzirom da su mnogobrojni upisani odustali od kupovine uglja i potražili alternativnu vrstu ogreva.


– Do petka su pristigle skoro svi odgovori pri čemu je na zahtev podnosioca zahteva došlo do izvesnog smanjenja količina komadnog uglja za ugovaranje, tako da nova količina iznosi 99.125 tona komadnog uglja, istakao je Zvezdan Mrđen, rukovodilac Sektora za komercijalne poslove. Po potpisivanju odluke od strane direktora Privrednog društva „TE-KO Kostolac“, pristupiće se ugovaranju sa svim organizacijama za koje je izveštajem dodeljena kupovina komadnog uglja, što se očekuje u toku ove nedelje.

Isporuka komadnog uglja za navedene kategorije kupaca počeće nakon zaključenja ugovora i obaviće se u početku sa utovarnog mesta separator na PK „Drmno“.

Za radnike PD „TE-KO Kostolac“, radnike EPS-a, EMS-a i izdvojenih preduzeća, nastavak isporuke se očekuje po završetku remonta na ugljenom sistemu, koji je u toku i čiji se završetak očekuje posle 10. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari