Ispraćaj mirovnjaka u Liban 1Foto: Ministarstvo odbrane

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general LJubiša Diković danas je u novosadskoj
kasarni „Jugovićevo“ prisustvovao svečanom ispraćaju pripadnika pešadijske čete Prve brigade Kopnene vojske u Mirovnu Operaciju UNIFIL u Liban.

Ne idete na nimalo lak, već na složen, zahtevan i odgovoran zadatak koji možete izvršiti u potpunosti i na najbolji način. Uspešno ste završili obuku za misiju i za sve ono što vas u njoj čeka, a potvrda ove ocene biće za najmanje šest meseci, kada se zdravi vratite, rekao je general Diković.

Diković je istakao da je ovo druga jedinica iz sastava Prve brigade Kopnene vojske koja odlazi na zadatak u Liban, naglasivši da su i njeni prethodnici bili uspešni.

Obraćajući se komandirima, general Diković je rekao da je na njima velika odgovornost, je treba da izvrše zadatak i da sačuvaju ljude.

Znam da ste spremni da nosite to breme i uspešno komandujete i rukovodite ljudima, rekao je general Diković, koji je komandiru pešadijske čete kapetanu Vladimiru Božoviću predao
zastavu Srbije, koja će biti uz jedinicu tokom njenog boravka u Libanu.

Ispraćaju su, pored komandanta Prve brigade brigadnog generala Željka Petrovića, prisustvovali i episkop Šumadijski i vojni gospodin Jovan, predstavnici Pokrajine, Novog Sada i Zrenjanina, kao i brojni građani, rodbina i prijatelji pripadnika pešadijske čete, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Operacija se izvodi pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari