Ispraćaj Tatjane Tagirov 1Foto: FoNet/ Nenad Porpević

Porodica, prijatelji i kolege oprostili su se danas na Novom groblju u Beogradu od novinarke nedeljnika „Vreme“ Tatjane Tagirov, koja je preminula u 57. godini.

Na ispraćaju za kremaciju, poštu Tatjani Tagirov odali su novinari, urednici i druge kolege iz medija i poštovaoci iz javnog života.

Bila je dobri, bučni duh „Vremena“ rekao je glavni urednik tog nedeljnika Dragoljub Žarković.

On je istakao da je Tagirov, po struci pravnik, razlikovala pravo od pravednosti i zbog toga izabrala svoj poziv – novinarstvo.

Žarković je rekao da će predložiti da se ustanovi nagrada sa njenim imenom, koja će se dodeljivati novinaru koji najbolje prati pravosuđe.

U ime njenih prijatelja iz Zagreba od Tagirov se oprostio profesor Fakulteta političkih znanosti Dejan Jović.

Nema nikoga ko je proteklih 30 i više godina pripadao slobodarskom, antiratnom, prijateljskom i normalnom Zagrebu da nije bio njen prijatej i da je nije duboko poštovao, rekao je on.

Cenili smo je zbog toga što je bila hrabra, slobodna, pisala je lepim rečenicma, bila protivnica onima kojima smo mi protivnici i saveznica onima kojim smo i mi saveznici, rekao je Jović.

Prema njegovim rečima, Tanja Tagirov je mnogima bila uzor u profesionalnom i ljudskom smislu, naročito onima koji žele živeti bez straha.

Tagirov je ispraćena uz zvuke italijanske partizanske pesme „Bela ćao“.

Preminula je 7. jula u Beogradu, posle kratke i teške bolesti.

Rođena je 1961. godine u Ogulinu. Pravni fakultet završila je na Sveučilištu u Zagrebu, gde je i počela novinarsku karijeru.

Pisala je za Arkzin, Večernji list, Polet, zagrebački Danas, Hinu.

U Beogradu je živela od 2000. godine. Od ranih devedesetih pisala je za Vreme. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari