Ispravljen netačan podatak o Nikoli Tesli ​na zvaničnoj internet prezentaciji EU

Ostavite komentar


  1. Tesla je bio slavni Amerikanac.
    On je bio srbin ko što je bio i hrvat.
    On je bio naturalizovani Američki građanin i kao takav je i umro u Americi.
    Dosta kićenja tuđim perjem….
    Ko ne veruje nek proveri…

    1. Zasto je onda sahranjen uz zvuke melodije mars na Drinu?Ako nije Srbin zasto su mu Hrvati spalili rodnu kucu?

    2. Pricate napamet. Tesla je amerikanac koliko i bilo koji doseljenik u Ameriku. Sin srpskih roditelja, rođen u braku srpskog pravoslavnog svestenika i unuke srpskog pravoslavnog svestenika, sahranjen uz zvuke Tamo daleko. 50 clanova srpske familije Tesla su ubile ustase NDHrvatske. Nikola Tesla se uvek ponosio svojim srpstvom.

    3. On je bio. Amerikanac koliko i Hrvat.?! Vi ste verovatno jedan od pripadnika „papirnih nacija“ odnosno covek koji veruje u ono sto mu njegovi aktuelni vlasnici napisu na papiru..Ipak, nekada su kravama izdavali cuveni „bilet“ na kome je pisalo da krava Milka ima pet godina i da daje 30 litara mleka. Mi ipak nismo krave odnosno stoka kojoj drugi pisu sta su i kome pripadaju. Da je to moguce ja bih svom magarcu izvadio bilet u kome pise da je lipicaner?! Pitam se sta li bi sve bilo sa Nikolom Teslom, da mu je jedan od roditelja bio hrvatskog „podrijetla“? Inace slazem se sa Vama. Ne treba se kititi tudjim perjem. Cudi me da se Hrvati ne stide jer, ipak, znaju oni da je Nikola Tesla Srbin. Neki, doduse, kazu da oni ne unaju za sramotu. U tu „cast“ su mu i spalili spomen kucu tokom poslednjih pokolja i etnickih ciscenja „sizmatika“ iz „lijepe njihove“?! Kako se to postaje „naturalizovani amerikanac“ i da li je taj bilet vazniji od genetike, od oca i od majke?! Smesni ste. Vama je argument to sto mrzite Srbe. A nije?! To je samo Vasa licna unutrasnja muka i beda.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.