Istinomer: Zamena teza, targetiranje, neistine i veličanje Vučića - Brnabić, Vasiljević i Vučićević u Hit tvitu 1foto: printscreen/youtube/ RTV Pink Official

Predsednica Skupštine Ana Brnabić, savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević i urednik Informera Dragan J. Vučićević bili su u nedelju gosti Hit tvita na televiziji Pink. Emisiju je obeležila zamena teza, targetiranje opozicije, neistina i veličanje predsednika Vučića, u čemu se posebno istakla predsednica parlamenta, navodi Istinomer.

Nakon što je Vučića nazvala „prilično liberalnim“ prema „profesionalnim demonstrantima“, Brnabić je izjavila da „misli“ da je policija primenila silu „jednom“ kada su demonstranti pokušali da uđu u Skupštinu, navodi Istinomer, prenosi N1.

Iako nije precizirala na koje proteste misli, NVO su zabeležile prekomernu upotrebe sile više od jednog puta – na protestu u decembru 2023, tokom ekoloških protesta 2022. i julskih protesta 2020, podseća ovaj portal i izjavu predsednice Skupštine ocenjuje kao „neistinu“.

alje navode da je Brnabić opoziciju optužila za „beskonačni kukavičluk“, jer je „bežala“ od toga da predsednik Vučić bude prisutan na sednici o litijumu.

Kako piše Istinomer, ovo je zamena teza jer se opozicija protivila Vučićevom dolasku uz objašnjenje da on nema ovlašćenja i nadležnosti da se bavi tom temom.

Osim što je ocenila da se opozicioni političari „plaše“ Vučića, Brnabić je protivljenje iskopavanju litijuma predstavila kao njihovu „odsudnu bitku da nasilno otmu vlast i otmu državu“.

Takvo označavanje političkih protivnika predstavnici vlasti često koriste u izgradnji figure neprijatelja, podseća Istinomer.

Dok je Brnabić predsednika Srbije nazvala „čuvarom nacionalnih interesa“, Vučićević je isticao kako je on taj koji će da „izgradi Tiršovu 2“ i koji je „napravio“ brzu prugu Novi Sad – Subotica. Savetnica predsednika Vučića istakla je da on „živi za ovu zemlju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari