Požarevačka policija saopštila je da je protiv Saše Trifunovića (35) iz Požarevca podnela krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

On je osumnjičen da je upravljajući automobilom marke „Fiat palio“, usled neprilagođene brzine, prešao na suprotnu saobraćajnu traku udario u putničko vozilo koje se kretalo iz suprotnog pravca marke „Dačia sandero“ kojim je upravljao Dragan Perčinović (36) iz Velike Vrbnice kod Kladova. Nesreća se dogodila u sredu, 11. januara, oko 6.15 časova, na izlasku sa mosta preko reke Mlave, u blizini restorana „Lav“.

Kako smo saznali prijava protiv vozača za koga se sumnja da je izazvao nesreću u kome je poginula petomesečna beba, a šest lica zadobilo teže i lakše telesne povrede,tek je u ponedeljak podnešena iz razloga što je i sam vozač Staniša Trifunović zadobio teške telesne povrede i koji se nalazi na lečenju u požarevačkoj bolnici. Ako zdravstvono stanje povređenog vozača dozvoli njega je u ponedeljak trebalo da sasluša istražni sudija Osnovnog suda u Požarevcu. Ipak, Saša Trifunović nije saslušan zbog ozbiljnosti povreda koje je zadobio, pa je istražni sudija Osnovnog suda u Požarevcu odložio njegovo saslušanje do trenutka kada zdravstveno stanje povređenog vozača to dozvoli.

U Osnovnom sudu u Požarevcu u toku je istraga o pogibiji petomesečnog Saše Perčinovića iz okoline Kladova, koji je stradao u prekjučerašnjoj nesreći na izlasku iz Požarevca, kod restorana „Lav“. Kako smo nezvanično saznali, beba je bila u korpi za decu koja je po zakonu propisana i koja je bila pravilno postavljena na zadnjem sedištu automobila u kome se nalazila. Na prednjem sedištu nalazili su se Sašin otac Dragan Perčinović (36), kao vozač, deda Zaviša (62) kao suvozač, dok su na zadnjem bili majka Marijana (30) i stariji brat Nemanja (7), koji su u trenutku nesreće spavali.

– Krenuli smo oko četiri ujutru, samo da ne bismo žurili. Unuk mi je rođen pre pet i po meseci i bio je težak samo kilogram i po! Išli smo na kontrolu u Institut za neonatologiju u Beograd. Sin je vozio polako, a ja sam zadremao. Trgao me tresak, a kad sam se pribrao posle šoka, shvatio sam da je moj unuk poginuo – kroz suze je rekao Sašin deda Zaviša.

Oni su se kretali iz pravca Velikog Gradišta ka Požarevcu, jer su iz Velike Vrbnice kod Kladova krenuli za Beograd, u Dečju bolnicu na lekarsku kontrolu petomesečnogb Saše, koji je prilikom rođenja imao veoma malu kilažu, zbog prevremenog porođaja. U jednom trenutku, oko 6.15, na njihovu „dačiju“ naleteo je „fiat“, za čijim je volanom bio Staniša T. (35) iz Požarevca. „Vozilo „fiat“ je, iz sada nepoznatih razloga, naglo skrenulo, pod pravim uglom, i ne kočeći prešlo u suprotnu traku, direktno se sudarivši sa „dačijom“. Moguće je da je ovaj sudar izazvala neispravnost „fiata“, jer vozač nije bio pod uticajem alkohola, niti je vozio brzo, oko 55 kilometara, dok je „Dačia“ išla brzinom oko 65 km na sat. Zbog toga istražni sudija Osnovno suda u Požarevcu naredio je da se na oba vozila urade veštačenja, kao bi se utvrdila njihova tehnička ispravnost, kao i obdukcija petomesečne bebe.

U ovoj tragediji ostaje najasno kako je beba mogla da strada, kad je bila u svom sedištu, čvrsto vezana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari