Istraga o pomoći "iznutra" 1Foto: Freeimages Clyde Steven

Magacioner Topionice i rafinacije RTB Bor prijavio je nestanak 1.410 kilograma bakarnih blokova koje su pripadnici Policijske uprave u Boru pronašli iste večeri u Ulici 7. jula u Boru.

Međutim, nema još uvek odgovora kako su kradljivci u dane božićnih praznika uspeli neopaženo da uđu u krug Topionice i rafinacije, izbegnu obezbeđenje, sigurnosne kamere i iznesu čak bakarne blokove iz magacina ovog basenskog preduzeća. Misteriju kako je moguće da se ukrade roba teška skoro tonu i po, a da to niko na vreme ne primeti ni spreči, kako navode odgovorni u RTB Bor, treba da reši PU Bor.

– Ne želimo da nagađamo scenario po kojem su kradljivci uspeli da iz kruga preduzeća iznesu tako „težak“ plen, nadamo se da će to nadležni organi u vrlo kratkom roku otkriti i da će počinioci biti pronađeni i adekvatno kažnjeni. Dodao bih samo da će, ukoliko se istragom utvrdi da su kradljivci u ovoj akciji imali logističku podršku radnika RTB-a, svi biti sankcionisani u skladu sa Kolektivnim ugovorom preduzeća i težinom počinjenog dela, kaže Saša Perišić, pomoćnik generalnog direktora RTB-a Bor za bezbednost na radu.

Prema navodima odgovornih, vrednost ukradene robe je oko dva i po miliona dinara, a radi se o bakarnim blokovima koji se koriste u procesu proizvodnje. Jedan taping-blok težak je oko 200 kilograma, a žaket-blok blizu 700 kilograma.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari