Istraživanje: Protiv članstva u NATO 89 odsto građana Srbije

Ostavite komentar


    1. Verujem da je procenat neodgovarajuć ili je pitanje sugestivno postavljeno.
      Da su pitali da li želite eu sistem i eu pkate u srbiji siguran sam da bi 99.999% bilo za to, a to omigućava ulazak u nato.

    2. Vas treba mobilisati i poslati u Nato misije u Iraku, Afganistanu, Maliju pa da vidim koliko ce te podzavati fasiste. Nato je agresorski savez to sto mu trenutno nismo meta ne znaci da treba da ucestvujemo u agresiji na zemlje koje nam nista nisu skrivile. Takodje ne treba mi da snosimo posledice njihovog razaranja tih zemalja kao sto trenutno snosimo.

      1. Srpska misija „Irak“, beše misija JNA u Sloveniji, misija „Afganistan“ beše u Hrvatskoj, Bosna beše Mali, a na Kosovu – Sirija…. Možemo li zamisliti na šta bi ličio svet, da su Milošević, Šešelj, Vučić… imali na raspolaganju NATO-ov arsenal?

    1. Već sam ugovor o pristupu EU je predaja dela suvereniteta
      milijarderima.
      EU grca u problemu da se nadgornjava sa suverenitetom zemlja.(koje hoće da uništi, NA RAČUN MANTRE EFIKASNOSTI )
      Neefikasnost EU je toliko očigledna, u birokratiji posebno,
      koja bez polaganja računa o budžetu KRČMI ISTI za svoje projekte.
      /
      Treba se setiti
      DA JE
      Evropska unija osnovana na zahtev francuza, zato da Nemačka ne bi ratovala sa Francuskom.
      Nemačka (Prusija) je vodila 7 ratova od 1830 godine sa Francuskom ,
      zaključno sa dva svetska rata.
      Nemačka vojska je dva puta ulazila u Pariz.
      /
      I francuzima je DODIJALO da budu podređeni.
      Protestantski stav prema radu uvek je bio jači od centralizovane
      neefikasne Francuske.
      /
      Da bi nastao mir, trebalo je izgraditi ekonomsku saradnju među ovim zemljama.
      Nemačka je uvek bila tehnički superiornija od Francuske
      i to se uvek videlo u oružju.(kako onda tako i danas )
      /
      ( Sve vrste raketa koje danas postoje nastale su od nemačkih inženjera,
      tehničara i majstora iz II svetskog rata koji su deportovani u Ameriku i Rusiju.
      Mlazni avioni i motori nemačkih inženjera su dugo kopirani)
      /
      Stub Evropske unije čine Nemačka,Engleska,Francuska,Italija i Benelux.
      Sve ostale zemlje Evrope(njih oko 17 su drugog reda )nebitne su ekonomske snage za njih,
      a potrebne su prvenstveno samo
      kao tržište industrijskih proizvoda i izvor kvalitetne i obrazovane radne snage.
      Poljoprivredni proizvodi sekundarnih zemalja su nebitni za njih,
      jer ih ovi imaju previše.( bacaju puter i mleko, zaoravaju krompir,… )
      /
      Industrije ovih zemalja su nebitne(nemaju ništa da ponude što ovi već imaju).
      POTREBNA SU SAMO od njih KONTROLISANA TRŽIŠTA i kontrolisani političari.
      /
      Ekonomska saradnja se pretvorila u ekonomsku i političku dominaciju Nemačke u Evropi
      i bez nje se ništa ne može postići u Evropi.
      /
      Ekonomsko-finansijska dominacija nemačke finansijske oligarhije
      vlada tržištem od 500 miliona stanovnika.
      Oslobođena je poreza i stvara ekstra profit od bilijardi eura.
      Iz cele Evrope (pogotovo istočne ) BESPLATNO se
      isisava najkvalitetnija i obrazovana radna snaga, koja hoće i zna da radi.
      /
      Da li 17 zemalja koje NE ČINE kičmu Evropske unije
      shvataju na kojem su nivou važnosti ???
      /
      EU grca u problemu da se nadgornjava sa suverenitetom zemlja.(koje hoće da uništi, NA RAČUN MANTRE EFIKASNOSTI )
      Neefikasnost EU je toliko očigledna, u birokratiji posebno,
      koja bez polaganja računa o budžetu KRČMI ISTI .
      /
      Sve se ovo odavno ZNA , ali neće se objaviti,
      jer su milijarderi vlasnici medijskih monopola koji strogo kontrolišu sve.

  1. Gospodo, nije vama krivo srpsko novinarstvo sto ste posejali tone bombi po nama, sto ste decu i civile ubijali, sto ste rusili sve sto ima I nema veze sa milosrdnom akcijom… ne zelimo vas, kako vam to nije jasno? To sto nije bilo rata, pa bice ga i mi ne zelimo da budemo u tom loncu sa vama. Ostavite nas, ne ugrozavamo vas, ne napadamo nikoga i pravimo se mrtvi vec 20 godina.

    1. Kako ti imas ograničeno razmišljanje.
      Daj samo napiši ko nam je sve ubijao narod (mada je to generalizacija) unazad par vekova. Zar ne vidiš da sa takvim ograničenim razmišljanjem Srbija propada i naredni vekova će se ugasiti.
      Zar si ne možeš videti da iki ćemo se učlaniti u nato i krenuti u prosperitetnim putem ili ćemo se izgubiti.

    2. Pišete da već 20 godina ne napadamo nikog? Znači da je taj čin urodio plodom i da se od tada napadanje suseda završilo.

      1. @Aleks
        A ti „susedi“ ne znas ko je vece nevinasce i dobrica.

  2. To dokazuje izmegju ostalog kolika je nepismenost srpskog naroda ,koji svakim danom sa ovom politikim srlja u propast i ponor na celu sa drugom Hashimom Vucicem..

    1. Preko noći taj NATO može da dobije i 100%. Jednostavno, ukinite Frankenštaj republiku Kosovo i vratite ga u okrilje Srbije i najomiljeniji savez će biti Nato. Prosto. Jednostavno.

  3. Ovo,po ko zna koji put,pokazuje koliko je stepen neobrazovanosti u Srbiji.Niko od tih koji su protiv ne objasnjava,bar ne iole suvislo,zasto je protiv i sta je alternativa.Neutralnost o kojoj se prica je glupost,zato sto ni mnogo jace zemlje,ekonomski i vojno,nisu neutralne.Srbija jednostavnono nije sposobna,nije dovoljno jaka da bude samostalna.Evroazijske integeacije?!?Ma dajte molim vas,ko jos u to veruje?!?Najbliza granica Srbije sa nekom od tih zemalja je.par hiljada kilometara dalelo,a i sta nam to te zemlje mogu ponuditi?!?Diktatorski rezim mozda,to vec imamo.Otpor prema EU propagiraju samo oni koji se boje zakonski uredjenog sistema,a svi znamo ko se boji takvih stvari.

    1. @kinta

      A ti si kao „suvislo“ objasnio zasto se treba uclaniti u NATO? Samo si nabacao gomilu demagoskih fraza i nista vise. Smesno.

  4. Bilo bi posteno da svi koji su u tih 89% daju otkaze,naravno ako rade u firmama koje dolaze iz zemalja clanica NATO -a.Idite lepo i trazite posao u ruskim firmama,radite kod Kineza ko vam brani!?!Napravite mesta za one koji su medju onih 11% ,a mozda su nezaposleni.Kupujte rusku i kinesku garderobu,belu tehniku,televizore,kompjutere…Vozite se u ruskim i kineskim automobilima,putujte na letovanja u Rusiju i Kinu.Zasto ne?!?

  5. A u NATO-u su samo zemlje-hipici koje nikada nisu medjusobno ratovale? To stavljanje u ulogu ucveljene žrtve „bombardovanja“ je patetično, umesto da priznamo da smo ratovali, izgubili i potpisali kapitulaciju. Uostalom ni za osnivanje NSPO 2016. u Srbiji se niko nije pitao osim vladajuće većine…. i više niko ni ne zna šta je NSPO, ali je bitno da svaki dan pričamo da smo neutralni.

  6. NATO je udarna.pesnica americkog imperijalnog fasizma i ja sam ponasan na Srbe i Srbiju jer jos jednom nosu stali na stranu fasizma.Normalno i onda.i sada.je.postojala.peta kolona

  7. Sve dok ogromna vecina politicara zajedno sa svojom medijskom masinerijuom bude propagirala pogresne vrednosti, ovo ce nam se desavati. Vecina komentatora, takodje podlozna spinovanju medija IZMISLJA istoriju. Nije postojao nikakav „milosrdni andjeo“ a bombardovali su nas zato sto je na Kosovu policija ubijala civile, PRE toga. Da je 2000.te gradjanima recena istina, i ona medijski potkrepljena, vec davno bi svima bilo jasno sta je sa Kosovom, i zasto nam treba NATO. Ali, to politicari NECE! Jer bas je zgodno snagu trositi na bespedmetne rasprave, a ne na to KAKO zivimo.

  8. Oni stvarno ne shvataju.. Svaki novi dan postojanja NATOa je razlog za negativnu sliku o njemu. Jer to nisu Lekari bez granica, već imperijalna batina.

  9. Da, tabloidi su „krivi“ a ne ponasanje NATO-a. Koga zanimaju i koga mogu da impresioniraju nekakve zajednicke vezbe sa NATO-om kada istovremeno NATO naoruzava i stvara albansku vojsku na Kosovu, pruza logistiku za albansko izivljavanje na Kosovu kao pre koji dan u Mitrovici i da ne nabrajamo dalje. I bez tabloida bi postotak bio isti.

  10. A da li je NATO propagandistickom odeljenju promaklo da rata nije bilo ni na teritorijama Austrije Svajcarske ili Norveske, sve drzave koje nisu clanice NATO-a.

    1. Eво, баш јуче се случајно задесих у Швајцарској јер је помешах са Србијом колико су по свему сличне…

    2. Ovaj se pa upoređuje sa Švajcarskom, Austrijom i Norveškom. Ovakvi kad crknu, svet bude bolje mesto. To je sve.

  11. Zaboravili smo samo da je NATO vodio proxy rat protiv SFRJ sve se krijuci iza muslimana i ustasoidnih Hrvata a u uniformama „prodavaca sladoleda“ i UN „cuvara mira“. I dan danas drzi stranu njima.

  12. To je zbog toga što niste bombardovani kako je trebalo. Vidite kako se Japan uljudio, i Nemačka isto. U stvari nije ni važno, i tako ne treba ni da postojite. Smrdljivi srbi su na putu izumiranja, a tako i treba da bude. Srbija je mrtva, a tako i treba da bude. Zašto? Zato što ste zlo. Jedete govna o nekakvoj časti i poštenju i slobodarstvu a ovamo smatrate da je korumpriranost prihvatljivo i prirodno stanje. Nosite „poklone“ lekarima i kancelarijskim pacovima i vama je to normalno. Učlanjujete se u partije da bi vas zaposlili da sisate državnu sisu i ližete dupe vunkcionerima tih partija, i vama je to normalno. Da ne pričam o genetskom fašizmu i o nasilništvu kojim tu silujete sve i svakoga ko misli svojom glavom, i to počinje od primarne porodice. I tako dalje, sve u svemu vi ste govna i bolesnici koji i treba da izumru. Iskenjam vam se ja na takvu vašu čast i poštenje. Trebalo je NATO to da satre kao se satire a ne kao što su vas mazili. To je vaš problem, niste jebani kako je trebalo. U prvom naletu da se skenjaju sve elektrane. U mrak ih vrati gde pripadaju, pa da vidim ko bi mi skakao po trgovima i turao na dupeta papirne metice. Onda cepaj tepih bombardovanje dve tri nedelje. Pa eskadrile helikoptera, scena jahanje valkira iz filma Apokalipsa danas, isto tako, uz Vagnera, mitraljiranje iz helikoptera, da skaču kao zečevi po ulicima, kao zečevi da skaču. Pa gaženje tenkovima. Tako je to trebalo. To vama fali. Ostali ste nedojebani, i sad ste naravno frustrirani. Treba vas bolje izjebati.

    1. Na takav nacin na koji ti govoris tako je razmisljao Milosevic o hrvatima,bosnjacima i albancima.
      Ti zapravo ni nemas pojma koliko ljudi u Srbiji je bilo protiv Milosevica i sada protiv Vucica i to je tuzno prijatelju moj, jer to tvoje prostacko pisanje dokazuje koliko si ti „jeban“ da iskoristim tvoj izraz. Zbog takvih kao ti ovaj ciklus ratova gde je cas jedan pa cas drugi agresor nikad nece prestati. Ja priznajem zlocine koje je pocinila moja zemlja, ali necu se praviti da sam slep i da nevidim zlocine koje je pocinila druga zemlja. U tom tvom „genijalnom planu“ ja koga uopste ne poznajes kao i moja porodica koja je takodje protiv Milosevica i Vucica i koja jeste za EU i NATO bi najverovatnije bili mrtvi. pa sad ti razmisli koliko takvih kao moja porodica i ja ima u Srbiji i koliko takvih ni krivih ni duznih bi umrlo. Pa sad ti meni reci da li si ti ponosan na ovaj komentar koji si napisao. I samo da znas ako tako stvarno mislis i ponosan si na ovo sto si napisao onda ni ti nemas cast i nisi nista bolji od Milosevica i njegovih dobrovoljaca koji su pocini stravicne ratne zlocine sirom bivse SFRJ i koji su pomogli Karadzicu i Mladicu da izvrsi genocid u Srebrenici.
      Ako si procitao ovaj moj odgovor do kraja ja ti se unapred zahvaljujem.
      Nadam se da se neljutis ali meni je tvoj komentar zasmetao hvala jos jednom samo da znas ja na tvoj buduci odgovor necu reagovati ni odgovarati.
      Srdacan pozdrav

  13. Uci u Nato(vojni savez-ne savez uzgajivaca cveca) znaci ratovati protiv zemalja koje nam nisu neprijatelji zarad interesa Amerike i Britanije pre svih. To znaci da nasi vojnici ginu kao (pot)placenici, a da nasa drzava postaje meta teroristickih organizacija(videli smo koliko su uspesne bogatije zemlje od nase u sprecavanju). Ako treba da ginu bolje da ginu za Kosovo i Metohiju nego za interese bogatih.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. avgust i 1. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.