Ivana Rokvić (NPS): Veća pretplata za RTS, a Vučić obećavao da će je ukinuti 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Poslanica Narodnog pokreta Srbije (NPS) Ivana Rokvić izjavila je na sednici skupštine da je Aleksandar Vučić obećavao ukidanje pretplate za RTS, a danas je na dnevnom redu još jedno povećanje i još jedan je u nizu udaraca na budžet građana Srbije.

„NPS će po pitanju predloga izmene Zakona o naplati za javni medijski servis glasati protiv. Namećete plaćanje pretplate za Radio-televiziju Srbije čiji je jedini posao da sprovodi kampanju Srpske napredne stranke i da krši Ustav i Zakon o javnom informisanju i svakodnevno obmanjuje građane“, istakla je ona.

Rokvić je naglasila  da se više od 11 miliona evra mesečno „otme“ od građana Srbije za RTS pretplatu, čije plaćanje ne garantujete ničim da će javni servis objektivno izveštavati i dodaje da niko ne zna gde odlazi taj novac, kao i da kada se otkriju finansijske malverzacije rukovodstva RTS, predmet u tužilaštvu stoji više od godinu dana.

„Na snazi je diktatorska cenzura za sve kritičare vlasti. Zbunio nas je vaš predlog za povećanje pretplate, s obzirom da i mi i građani znamo koliko ste se odlučno borili, dugi niz godina, da je ukinete. Podsetiću vas da ste 2012. godine predizbornu kampanju započeli govoreći o predlogu kako da se uštedi građanima, lišavanjem suvišnog troška, neplaćanjem i ukidanjem RTS pretplate“, kazala je ona.

Podsetila je da građani koji su glasali za opoziciju ne mogu da vide svoje predstavnike na ovoj televiziji, kao što  nisu mogli da se vide protesti u Valjevu, Loznici, Arilju ili Kosjeriću, gde su građani ustali protiv kopanja litijuma i saradnje sa Rio Tintom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari