Na tradicionalnoj svečanosti „Sportista godine Grada Novog Sada“ koju 41. put organizuje Sportska asocijacija, za najbolje u 2015. godini izabrani su oni takmičari koji već tradicionalno postižu dobre rezultate na međunarodnim takmičenjima.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

 Svetska zvezda skoka u dalj Ivana Španović i ove godine je izabrana za najbolju sportistkinju, dok je za najboljeg sportistu proglašen rvač Vladimir Stankić, član Rvačkog kluba „Novi Sad“ koji je osvojio srebrnu medalju na Evropskom šampionatu u Poljskoj .

-Želim da se zahvalim Gradu Novom Sadu bez čije podrške ne bi bilo ni ostvarenog uspeha, a ovo priznanje predstavlja veliki podstrek za sve ono što me očekuje u budućnosti- istakao je Vladimir Stankić.

Tom prilikom, Član gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar čestitao je sportistima na izuzetnim sportskim rezultatima postignutim u 2015. godini poželevši im još mnogo uspeha u budućem radu.

-Iza nas je još jedna izuzetno uspešna sportska godina i veoma smo ponosni na sportiste koji su na najbolji način predstavljali Novi Sad i Srbiju. Poslednje dve godine su po svim statistikama godine koje spadaju među najtrofejnije po broju osvojenih šampionskih, svetskih, evropskih i državnih titula. Iza svih ovih osvojenih rezultata stoji veliki rad za koji su zaslužni isključivo sportisti i njihovi treneri, a Grad će i dalje nastaviti sa podrškom kako bi im obezbedio još bolje uslove za rad- izjavio je Predrag Svilar.

Priznanja za najbolje sportiste Novog Sada se tradicionalno dodeljuju u devet kategorija. Najbolja ženska ekipa u 2015. godini je ekipa Stonoteninskog kluba „Radnički“, titula za najbolju mušku ekipu pripala je Rukometnom klubu „Vojvodina“, a za najbolji klub u celini proglašen je Odbojkaški klub „Vojvodina NS seme“.

U kategoriji sportista sa invaliditetom za najbolju je i ove godine proglašena svetska prvakinja, stonoteniserka Borislava Perić -Ranković članica Stonoteniskog kluba „Spin“, a najuspešniji trener je Goran Obradović iz Atletskog kluba „Vojvodina“. Najbolja novosadska juniorka u 2015. godini je Sanja Vukašinović iz Streljačke družine „Novi Sad 1790“ , a najuspešniji junior je vaterpolista „Vojvodine“ Milan Vitorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari