Ivanišević: O inkluziji se govori samo pozitivno 1Foto: Fonet

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nenad Ivanišević, povodom Svetskog dana osoba sa autizmom, prisustvovao je danas u Dečijem pozorištu u Subotici predstavi „Tobi, tužni psić“, koju je organizovalo Gradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom.

Ivanišević je istakao da je ponosan na srpsko društvo koje prihvata različitosti i u kome nema diskriminacije po bilo kom osnovu. „U našoj zemlji inkluzija nije nešto o čemu se govori u negativnom kontekstu, već samo u pozitivnom“, naglasio je Ivanišević i dodao da resorno ministarstvo daje podršku svim graрanima kojima je ta podrška potrebna, bez izuzetka.

Direktorka Gradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom, Suzana Skenderović, rekla je da to udruženje nastoji da svojim korisnicima olakša svakodnevni život i da im uvek izađe u susret.

Ona je pohvalila saradnju sa Ministarstvom za rad i zahvalila se na dosadašnjoj podršci.

Generalna skupština UN u decembru 2007. godine usvojila je rezoluciju kojom je 2. april proglašen za Svetski dan osoba sa autizmom. Nema preciznih podataka koliko osoba u Srbiji boluje od tog razvojnog poremećaja, ali se procenjuje da ih ima više od 2.500.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari