Ivanišević: Ukupno 18 kompanija će dobiti znak „Najbolje iz Vojvodine“ 1Nenad Ivanišević, foto: RAŠ

Ukupno 18 kompanija će ove godine dobiti saglasnost na korišćenje znaka „Najbolje iz Vojvodine“, na period od tri godine, i to osmoro u kategoriji proizvodi, dvoje u kategoriji usluge i još osmoro u kategoriji programa ili manifestacija.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević rekao je za Danas da je „ideja bila da po prvi put, osim klasične proizvodnje, to bude prošireno i na turističke kapacitete i na manifestacije, da i usluge mogu na adekvatan način da budu označene oznakom „Najbolje iz Vojvodine“.

Uručenje ovih prizananja biće održano 17. decembra.

Ivanišević navodi da su 2019. godine radili istraživanje i da je bilo oko 500 hiljada turista na teritoriji Vojvodine.

„Neka se samo jedan odsto od tih 500 hiljada odluči da prenoći u objektu koji ima oznaku „Najbolje iz Vojvodine“ ili neka kupi neke od proizvoda sa ovim znakom. Zbog toga smo se odlučili da ta baza dobitnika bude znatno veća“, objašnjava Ivanišević.

Ivanišević: Ukupno 18 kompanija će dobiti znak „Najbolje iz Vojvodine“ 2
Logo

Dodaje da je specijalizovana firma bila angažovana za proveru uslova ispunjenosti.

„Da je reč o ekološkoj kompaniji, da koristi energetski efikasne uređaje, odnosno mašine, da poštuje rodnu ravnopravnost, da zapošljava osobe sa invaliditetom, da nije otpuštala radnike, da je platila sve poreze i doprinose“, kaže Ivanišević.

Kako navodi, svake godine će se obavljati i kontrola svih dobitnika oznake „Najbolje iz Vojvodine“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari