Ivanji: Kusturičina izjava u vezi sa litijumom ima veliku težinu, neka se vlast zapita šta to znači 1Foto: FoNet/Milica Vučković

„Veoma je zanimljiv istup proslavljenog reditelja, koga je ova vlast slavila i koji očigledno nije imao ništa protiv ovog nedemokratskog sistema u Srbiji“, izjavio je novinar Andrej Ivanji, komentarišući oštro protivljenje Emira Kusturice iskopavanju litijuma u Srbiji. Dodao je svi treba da se zapitaju „šta znači to što Emir Kusturica menja stranu“.

Komentarišući protivljenje Emira Kusturice iskopavanju litijuma u Srbiji, on je rekao da je to „zanimljiv istup“ reditelja koji kako je rekao, „očigledno nije imao ništa protiv nedemokrsatskog sistema u Srbiji“.

“To je veoma zanimljiv istup proslavljenog reditelja, koja je ova vlast slavila i koji očigledno nije imao ništa protiv celog ovog nedemokrsatskog, autokratskog, hibridnog sistema“, rekao je Ivanji za N1.

Dodao je da je Kusturičina izjava u vezi sa litijumom ima veliku težinu.

“To što je rekao da će po cenu života da se protivi iskopavanju litijuma – mislim da obe strane treba da se zapitaju kako to da se Emir Kusturica odjednom stavio na stranu onih koji su preko litijuma protiv nečega što ova vlast žarko želi. A znamo da u definiciji funkcionisanja srpske politike, to znači – i protiv ove vlasti… Neka se svi zapitaju šta to znači kad Emir Kusturica menja stranu“, rekao je Ivanji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari