Ivanka Popović o iskopavanju litijuma: Ljudi koji su želeli da učestvuju u debatama su zloupotrebljeni, vlast radila kako je htela

Ostavite komentar


  1. Svi na ulice, blokada gradova. Samo je pitanje ima li ko da organizuje to.

  2. Ne profesorka, vi i vlast zajedno fingirate priču o dijalogu. Zajednički cilj je da kada eto neke studije pokažu da je to ekološki prihvatljivo, da vi iz ProGlasa kažete da je to po evropskim kim standardima i da se kopa. Pali ste profesorka! Svi ste na ovoj temi pokazali ko ste. Zašto mi da budemo crna rupa da bi ostarela evropska dama koja ceo život živi na otimačini danas prodavala otmenu priču!? Vi mrzite sopstveni narod. Lepo nam je jedan Švajcarac rekao da se čuvamo svojih obrazovanih ljudi. Oni preziru dvoj narod u gunju i opancima, a taj narod ih je odškolovao. Nema sledećeg roka profesorka, ovaj ispit nema popravni.
    Objavite molim vas.

  3. Zašto ne kaže ova žena da je svako ko je za litijum u očima ovih opozicionih inkvizitora odmah kompromitovan. Bukvalni isključivost nivoa onog najmračnijeg srednjeg veka.

  4. Zar ne može neki novinar istraživač da izvdi sve u vezi Litijuma:
    1 Gde se kopa po svetu, navesti države
    2. Ko ga kopa, navesti firme
    3.Koliko je zagadjenje interjue sa najrelevantnijim naučnicima iz te oblasti iz tih država
    4. kolika je dobit za državu
    5 kolika je dobit za firmu koja to radi
    6. Gde takve radove izvodi Rio Tinto po svetu u kojim državama

  5. Cicka
    Kopa se uglavnom u pustinjama, a i tamo su posledice devastirajuće. Kopaju uglavnom kompanije iz bogatih zemalja, koje su bogate zbog viševekovne eksploatacije tuđih resursa. Dobit za kompaniju ogromna, za zemlju minimalna. Da li je neka od afričkih zemalja u kojoj se kopaju retke rude bigata? Postoji dosta dokimentraca o paklu na Zemlji gde su se zapatile kompanije poput Rio Tinta. A njihov otisak širom planete je poguban pp okolinu, a u nekim zemljama i krvav. I mi treba da verujemo na reč takvoj kompaniji i kupljenim stručnjacima? Nema kompromisa sa takvima, a oni koji ih promovišu i igraju fingiran dijalog moraju biti isterani na čistac. Profesorska titula ne znači ništa, a posebno ne moralnu vrednost.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.