Partizanov štoper Ivan Ivanov i uprava srpskog šampiona isterali su svoje. Za njihovu finansijsku dobrobit, ali na štetu ekipe. Dogovor s Bazelom otvoriće nove puteve u karijeri sjajnog defanzivca reprezentacije Bugarske i na kratko stišati buktinju finansijskog požara u klubu iz Humske, ali i osakatiti odbranu prvaka Srbije i to u sred kvalifikacija za Ligu šampiona.

Baš kao pre dva leta, kada je u to vreme ključni čovek zadnje linije Stefan Savić u zao čas prodat Mančester sitiju. A, tadašnja zakulisana konfrontacija sportskog direktora Mladena Krstajića i trenera Aleksandra Stanojevića s čelnicima crno-belih bila početak kraja pomenutog tandema u Partizanu, samo ubrzanog eliminacijom od poluamaterskog Šamroka.

– Ivanov nema dozvolu za odlazak u Bazel, zato što u ovom trenutku nemamo adekvatnu zamenu za njega na toj poziciji, a evropske kvalifikacije počinju za nekoliko dana. To što ga Bazel želi i što on smatra da bi bilo bolje da ode je nešto drugo. I ja želim mnogo toga – tvrdio je pre petnaestak dana predsednik Dragan Đurić, čije izjave stvarnost najčešće brzo demantuje.

I sportski direktor Albert Nađ je tih dana uveravao da nema ništa od odlaska jednog od najstandardnijih startera u poslednje dve sezone dok se ne osiguraju učešće u Ligi šampiona ili Ligi Evrope i kakva-takva zarada od UEFA.

– Ivanov nam je preko potreban za ono što smo zamislili. Igraće sigurno drugo i treće kolo kvalifikacija, ako bog da i plej-of za Ligu šampiona pošto nemamo zamenu za njega, a ni vremena da je tražimo – bodrio je navijače i(li) sebe Nađ.

Mada su i ptičice na grani znale da će doći do onoga što se desilo na dan prvog meča drugog kruga trke za LŠ. Do prošle srede uvek stoprocentni profesionalac ne bi se nikada odvažio da (pod izgovorom psihičke nespremnosti) odbije da igra i ostavi tim na cedilu protiv Širaka da nije znao da uprava namerava i mora da ga proda. Što zbog rupe u klupskoj kasi, što zbog više od 100.000 evra duga prema njemu i vrlo realnog raskida ugovora na štetu crno-belih.

– Bolje da odem sada, nego na zimu bez obeštećenja. U Partizanu postoje dugovi, ne samo prema meni, nego i ostalim igračima, zaposlenima. Velika je kriza i mislim da bi moj transfer svima koristio – nije krio Ivanov, uz opasku da je klub morao ranije da mu nađe zamenu.

U tom grmu i leži zec. Nije problem to što je uprava iskoristila poslednju šansu za dobru zaradu od prodaje Ivanova (između 1,5 i dva miliona evra), godinu pre isteka ugovora, nego u tome što je pustila trenera da priprema tim s Ivanom, a direktoru vezivala ruke već pri pomenu pojačanja za čije dovođenje bi moralo da se plati obeštećenje i garantuje „jača“ plata. Sve i da se danas u Partizan vrati njegov klinac i zvezda Mančester sitija Matija Nastasić bilo bi kasno za uigravanje. Partizan bi trebalo i morao proći Jermene i bez Ivanova, ali bi već protiv Ludogoreca ili Slovana u sledećem kolu mogao da se saplete. I već na njenom početku dovede celu sezonu u pitanje.

Rašović se nada Obradoviću

Mada se premalo pitao u ovom prelaznom roku, trener Vuk Rašović ne krije da mu je želja prekaljeni štoper ukrajinskog Metalista Milan Obradović.

– Pošto je Ivanov otišao nadam se jednom kvalitetnom i fizički spremnom štoperu, koji će moći brzo da ga zameni. Naša želja je Milan Obradović koji je odigrao na vrhunskom nivou prošlu sezonu. Videćemo šta će biti – kaže strateg crno-belih, koje prekosutra čeka revanš s Širakom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari