Reprezentativac Srbije u dresu Čelsija Branislav Ivanović na najbolji mogući način je otpočeo novu sezonu u Premijer ligi. Defanzivac „plavaca“ bio je strelac vodećeg gola već u 2. minutu susreta na gostovanju Viganu, dok je sudbinu domaćina zapečatio Lampard samo pet minuta kasnije i to sa bele tačke.


S druge strane, Arsenal je na svom terenu izvukao samo bod protiv Sanderlenda, što je na najbolji način pokazalo koliki je gubitak prelazak Robina van Persija iz Arsenala u Mančester junajted. Praktično jedinu veliku šansu za vođstvo imao je novajlija Olivije Žiru, ali je loptu poslao pored gola, što je izazvalo bes navijača i mnoštvo kritika.

– Sačekajmo malo sa Žiruom. Nije mu lako, došao je u veliki klub u kojem mora da nasledi Van Persija, koji je takođe imao velike promašaje. Nisam nimalo zabrinut za njega, sve će brzo doći na svoje mesto – izjavio je trener Arsenala Arsen Venger nakon prvog meča u Premijer ligi ove sezone.

Liverpul ne prestaje sa razočaranjima. Iako početak utakmice nije nagoveštavao debakl gostujućeg tima, ubrzo je Vest Bromvič pokazao „crvenima“ gde im je mesto i upisao tri pogotka. Mađar Zoltan Gera doveo je svoj tim u vođstvo pred kraj prvog poluvremena, a u nastavku utakmice igrači Liverpula skrivili su čak dva penala. Prvo je Danijel Ager srušio Šejna Longa, koji je bio neprecizan sa bele tačke, ali pet minuta nakon promašaja Martin Škrtel je napravio novi prekršaj nad Longom i ovog puta Liverpulu nije bilo spasa jer je Odemving postigao pogodak. Dominacija Vest Bromviča nastavljena je sve do kraja meča, rezultat je mogao da bude i veći, ali se debakl Liverpula ipak zaustavio na 3:0, golom Romelua Lukakua u 77. minutu.

Svonsi su brojali do pet u gostima Kvins Park Rendžersu, a istim rezultatom Fulam je pobedio Norič na svom terenu. Vest Hem je u povratničkom meču u Premijer ligi zabeležio minimalnu pobedu nad Aston Vilom, dok je Stouk ispustio trijumf protiv Redinga u poslednjem minutu. Njukasl i Totenhem odigrali su uzbudljiv meč, a „svrakama“ je konačnu pobedu od 2:1 i tri boda na startu doneo Ben Arfa sa bele tačke.

Ferdinand ponovo povređen

Mančester junajted odigraće danas prvi meč u okviru ovosezonskog izdanja Premijer lige u gostima protiv Evertona, a novu glavobolju menadžeru „đavola“ Alesku Fergusonu zadala je povreda Ria Ferdinanda zbog koje će morati da pauzira dva meseca. Malerozni defanzivac Junajteda povredio se na poslednjem treningu pred start sezone, a u pitanju je mišić noge. Osim njega, Ferguson zbog povreda ne može da računa ni na Džonija Evansa, Krisa Smolinga i Fila Džonsa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari