Teško dobijen mečdrugog kola očekivano je ostavio mnogo traga na igri Ane Ivanović u četvrtfinalnom duelu turnira u Brizbejnu. Zbog umora srpska teniserka bila je lak zadatak za nekadašnju prvu igračicu planete Ameli Morezmo – 2:0 (6:3, 6:2).

Ivanovićeva je puno grešila i samim tim poklanjala poene rivalki. Uglavnom kada je trebalo da reši poene, ona je lopticu slala u mrežu ili aut, pa Morezmo nije morala puno da se potrudi oko plasmana u polufinale.

– Puno sam se potrošila u drugom kolu, ali tada sam uspela da napravim preokret i zbog toga sam stekla veliko samopouzdanje. Ipak, u meču protiv Morezmo bilo mi je sasvim jasno da će biti jako teško da ponovo učinim isto. Često mi se događalo da na samom početku poena odigram potez, koji inače ne izvodim tada. Mnogo sam rizikovala, izlazila na mrežu, ali sam imala previše promašaja. Veoma sam razočarana – istakla je prva nositeljka turnira u Brizbejnu Ana Ivanović.

Ipak, eliminacija u četvrtfinalu prvog turnira u novoj sezoni nimalo ne zabrinjava srpsku teniserku uoči prvog grend slema sezone – Australijan opena. Ivanovićevu očekuje odbrana finala, koje je prošle godine izgubila od Ruskinje Marije Šarapove.

– Znam da imam potencijal da ponovim taj rezultat. Samopouzdanje mi daje naporan rad proteklih meseci. Jednostavno osećam da sam spremna – poručila je Ivanovićeva.

Tipsarević u četvrtfinalu

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u četvrtfinale turnira u indijskom gradu Čenaju. Iako je mečprotiv 107. tenisera sveta, Izraelca Dudija Sele dobio u dva seta, Tipsarević se prilično namučio da se probije među osam najboljih – 2:0 (7:6, 6:4). Četvrtfinalni duel, drugi reket Srbije odigraće danas, naravno ukoliko ne bude kiše. On će odmeriti snage sa Hrvatom Marinom Čilićem.

Poraz Jankovićeve

Najbolja teniserka sveta Jelena Janković novu sezonu počela je egzibicionim mečevima u Hong Kongu, i to kao lider reprezentacije Evrope. Organizatori turnira „JB Grup klasik 2009“ osmislili su takmičenje slično Fed kupu, a učesnici su tročlane selekcije Evrope, Amerike, Rusije i Azije. Jankovićeva je prvo u dublu sa mladom Portugalkom Mišel de Brito pobedom nad Venus Vilijams i Koko Vandevej (SAD) upisala prvu pobedu za Evropu, da bi juče u mečevima singla izgubila od Venus Vilijams – 2:0 (6:2, 6:2). Mečizmeđu Agneš Savaj (Evropa) – Žizela Dulko (SAD) odlučio je finalistu, odnosno rivala Rusiji. Finale se igra danas i sutra.

Zimonjići Nestor u finalu turnira u Dohi

Nenad Zimonjići njegov partner u dublu Kanađanin Danijel Nestor plasirali su se u finale turnira u Dohi pošto su pobedili Viktora Haneskua i Džejmsa Seretanija – 2:1 (6:1, 6:7, 10:3). Prvi nosioci trunira Zimonjići Nestor će u finalu igrati protiv Rafaela Nadala i Marka Lopesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari