Prvo kolo Australijan opena bilo je lako prolazno za svih pet srpskih predstavnika u singlu. Svakako, mnogo više truda od njih će zahtevati druga runda, a na velikom ispitu naročito će biti Janko Tipsarevići Viktor Troicki.

Program na glavnoj, Rod Lejver Areni rano jutros otvorila je Ana Ivanovićduelom protiv Italijanke Alberte Brijanti, 169. igračice sveta. Odmah posle ovog duela, na teren je izašao i Novak Đoković, koji je odmerio snage sa Žeremijem Šardijem iz Francuske, 68. igračem planete.

Najbolja teniserka sveta Jelena Janković nastupila je na Hisens Areni. Ona je oko tri ujutru ukrstila rekete sa Kirsten Flipkens iz Beligije, 110. igračicom WTA liste. Ovo je bio njihov drugi suret, prvi put su igrale jedan protiv druge 2006. na US openu i Jankovićeva je tada bila ubedljiva.

Na terenu broj dva nastupio je Janko Tipsarević. Drugo kolo Australijan opena bila je prilika za srpskog tenisera da se revanšira Hrvatu Marinu Čiliću za nedavni poraz u četvrtfinalu Brizbejna. Poput Tipsarevića, težak zadatak imao je i Viktor Troicki. On je oko 5 ujutru izašao na teren broj 18 i za treću rundu igrao je protiv Španca Tomija Robreda, koji je u Melburnu 21. nosilac.

Hjuit rastužio domaće navijače

Bivši broj jedan i ljubimac publike u Melburnu Lejton Hjuit izgubio je na startu Australijan opena od Čileanca Fernanda Gonzalesa. Australijanac je posle duge pauze, prouzrokovane operacijom rebra, prvi grend slem u sezoni počeo kao 70. igračsveta, ali je veću prvom kolu morao da se preseli na tribine, posle pet odigranih setova – 2:3 (7:5, 2:6, 2:6, 6:3, 3:6). Hjuit je tako eliminisan na startu svog omiljenog turnira, prvi put posle 2002. godine, kada je morao da se povuče jer je dobio boginje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari