Ivica Dačić: Imamo dobru saradnju sa MUP-om Rusije 1Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa zamenikom ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandrom Gruškom o nastavku bilateralne saradnje dve zemlje, sa posebnim akcentom na dalje intenziviranje saradnje u oblasti unutrašnjih poslova, a naročito vanrednih situacija.

Na sastanku je ocenjeno da su odnosi dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova intenzivni i da se odvijaju na više različitih nivoa, kroz razmenu informacija i kriminalističku saradnju policija dve zemlje u borbi protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala, saopštio je MUP.

Govoreći o aktuelnim bezbednosnim pitanjima, Dačić je istakao da je bezbednost svih građana Srbije, kao i svih diplomatsko-konzularnih predstavništva u našoj zemlji, prioritet rada Ministarstva unutrašnjih poslova i da će im Srbija osigurati bezbednost.

Naglasio je posvećenost Srbije borbi protiv terorizma i važnost međunarodne saradnje u toj oblasti.

Gruško je izrazio punu podršku Srbiji u očuvanju stabilnosti i bezbednosti i naglasio važnost inicijativa u suzbijanju terorizma, organizovanog i svih drugih vidova kriminala, kao i potrebu za kontinuiranom koordinacijom nadležnih bezbednosnih institucija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari