Ivica Dačić posetio OŠ „Despot Stefan Lazarević“: U školama u Srbiji prisutno 2.388 policajaca (FOTO) 1Foto: MUP

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, posetio je Osnovnu školu „Despot Stefan Lazarević“ u Beogradu i poručio đacima da će policija posebno voditi računa o bezbednosti u školama i da država mora da stvori uslove da imaju mirno detinjstvo i školsko doba.

„Došao sam ne samo da vam poželim uspešan početak školske godine. Ne znam koliko se radujete, koliko ne, kada budete stariji biće vam žao što je školska godina kratko trajala, odnosno što nema više tih momenata iz školskog života. Nema naše budućnosti ako mi ne vodimo računa o vama kao našem najvećem blagu i zato će policija, Ministarstvo unutrašnjih poslova, posebno voditi računa o bezbednosti u školama“, istakao je ministar Dačić.

Ministar je naglasio da je policija tu da pomogne da svi u školama budu bezbedni.

Ivica Dačić posetio OŠ „Despot Stefan Lazarević“: U školama u Srbiji prisutno 2.388 policajaca (FOTO) 2
Foto: MUP

„Danas je u školama prisutno 2.388 policajaca u celoj Srbiji. To su najvećim delom policajci opšte nadležnosti, koji se brinu o neposrednoj bezbednosti đaka i nastavnika, saobraćajni policajci koji brinu o bezbednosti saobraćaja na prilazu oko škola i Uprava kriminalističke policije koja treba da se bavi rasterivanjem kriminalaca, onih koji deci prodaju narkotike. Mi ćemo obratiti punu pažnju vašoj bezbednosti zato što država mora da stvori uslove da imate mirno detinjstvo i školsko doba“, naglasio je ministar Dačić i poručio da deca ne treba da se plaše policije, jer je policajac tu da ih štiti.

Dačić je đacima poželeo puno uspeha i lepih momenata u školskoj godini, da školske dane pamte ceo život i poručio da će ih policija štititi najbolje što može. Zahvalio se Ministarstvu prosvete i Agenciji za bezbednost saobraćaja na zajedničkoj saradnji.

On je zajedno sa ministarkom prosvete Slavicom Đukić Dejanović obišao poligon namenjen edukaciji dece nižih razreda osnovnih škola o bezbednom ponašanju u saobraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari