Ivica Dačić: Poziv Srđana Škora na ubistvo Danila Vučića zločin za koji mora da se odgovara 1Foto: MUP

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je opravdavanje pretnji porodici predsednika Aleksandra Vučića isto zločin, kao i pretnja i poziv Srđana Škora na ubistvo Danila Vučića, te da je potpuno opravdano što je tužilaštvo formiralo predmet tim povodom, navodi se u saopštenju.

„Opravdavanje pretnji porodici predsednika Aleksandra Vučića koje dolazi od različitih opozicionih grupacija i pojedinaca poput Đilasove partije je isto zločin, kao i pretnja i poziv Srđana Škora na ubistvo Danila Vučića“, naveo je on.

Ni u jednoj zemlji na svetu se to ne bi tolerisalo, ukazuje Dačić, već naprotiv, bilo bi ne samo strogo sankcionisano, već bi takvi pojedinci i partije naišli na osudu cele javnosti i bili bi praktično izopšteni iz političkog života.

„Zato je potpuno opravdano što je tužilaštvo formiralo predmet tim povodom. To je krivično delo za koje mora da se odgovara”, zaključio je Dačić.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom Instagram nalogu fotografiju sa sinom Danilom Vučićem reagujući na nedavnu izjavu novinara Srđana Škora koji je tokom gostovanja na KTV televiziji izjavio da bi ga trebalo zajedno sa ocem, čija je “slika i prilika”, „zatvoriti u rudnik, gde bi se tuširali uranijumom”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari