„Nije tajna ko se u Korpi okuplja“: Ivica Dačić o požaru u restoranu tek kad se saznalo u javnosti 1foto FoNet/MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova objavio je u sredu uveče da su četiri osobe uhapšene zbog podmetanja požara u novosadskom restoranu „Korpa“. Međutim, ta objava usledila je tek dva dana pošto se incident i dogodio. Zašto je policiji trebalo toliko vremena i da li je objava bila zapravo reakcija na tvrdnje predstavnika opozicije?

Kako N1 izveštava, ponedeljak, kasno u noć, nepoznati muškarci podmetnuli su požar u novosadskom restoranu “Korpa”.

Ovaj lokal sada radi punom parom. Međutim, vest o požaru, o tome da su dva molotovljeva koktela bačena na restoran, te večeri i narednog dana – promakla je medijima, pošto zvaničnog policijskog saopštenja nije bilo.

Stiglo je tek u sredu uveče. Zbog podmetanja požara uhapšene su četiri osobe, a u pitanju je organizovana akcija.

Mora da je u pitanju vrlo ozbiljna tema – samim tim što se kroz saopštenje oglasio, ni manje ni više – nego potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova.

„Lica će biti predata tužilaštvu na dalje postupanje zbog sumnje da su bacili dve zapaljive naprave, takozvani ‘molotovljev koktel’ na ugostiteljski objekat ‘Korpa’ i time izazvali opštu opasnost“, izjavio je Ivica Dačić.

Ministar se o slučaju obratio javnosti tek nakon što je snimak sa sigurnosne kamere procureo u medije. Pa i nakon tvita potpredsednice SSP.

„Muk u policiji nakon paljenja lokala Korpa u Novom Sadu – stecištu SNS i premijera Vučevića, a i šefa policije Radonjića! Dva Molotovljeva koktela na čestu lokaciju premijera i nikom ništa! Rat SNS klanova? Obračun Zvonka i Goranca zbog ‘plena? A Novosađani da nose pancire“, napisala je Marinika Tepić na društvenoj mreži Iks.

Sa jedne strane: reč je o ranije osuđivanom, kontroverznom biznismenu Zvonku Veselinoviću – čije firme dobijaju javne poslove od države. U Novom Sadu poznat i kao stvarni vlasnik firme koja je izvodila radove na Pozorišnom trgu.

Sa druge, reč je o Goranu Kovačeviću Gorancu, biznismenu bogatog kriminalnog dosijea, sa kojim i sa čijim članovima porodice Grad Novi Sad takođe sklapa javne poslove.

„U ovom trenutnu u Novom Sadu postoje dva dominantna kriminalca – Zvonko Veselinović i Goran Kovačević Goranac. I nema sumnje da bukti rat među njima“, kaže narodni poslanik Borislav Novaković.

Kakve veze može jedan restoran da ima sa time?

„Nije tajna da je to mesto gde se okupljaju i političari, predstavnici vrhova policije, BIA i kriminalci. Imam utisak da u ovom trenutku u Novom Sadu besni rat kriminalnih krugova, oko preuzimanja poslova. Prosto je reč o tome da neko očito upućuje poruku“, kaže Novaković.

Činjenica da je poznati restoran goreo, i to usled organizovanog napada, a da javnost o tome nije bila obaveštena čitavih 48 sati, svakako, jeste neka poruka, zaključuje N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari