Ivica Dačić sa makedonskim kolegom: Dobra policijska saradnja u svim oblastima 1foto: OMK MUP Rrepublike Srbije/ATAImages

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je dobra policijska saradnja sa Severnom Makedonijom u svim oblastima, kao što su borba protiv iregularnih migracija, kriminala i terorizma, ali i saradnja u oblasti vanrednih situacija, pre svega u interesu građana dve države.

Dačić je, obišavši integrisani granični prelaz Preševo-Tabanovce s ministrom unutrašnjih poslova Severne Makedonije Pančetom Toškovskim, kazao da je taj prelaz pokazatelj koliko je potrebna dobra policijska saradnja dve zemlje, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

„Cilj svih aktivnosti, kada je reč o graničnoj policiji, je da što više olakšamo građanima prelazak državne granice“, rekao je Dačić i istakao da je Koridor 10 jedan od glavnih pravaca kojim prolazi veliki broj domaćih i stranih državljana.

Ministri su pružili podršku i promotivnoj kampanji „Vozi odmoran“, koju na tom prelazu zajednički sprovode Agencija za bezbednost saobraćaja Srbije i Savet za bezbednost saobraćaja Severne Makedonije.

Naglasivši značaj te akcije, Dačić je ukazao na to da se tokom letnje sezone dešava veliki broj saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom, kao i da podaci govore da na putevima Srbije, u tom periodu, skoro svakog dana u proseku život izgube dve osobe.

Toškovski je rekao da je susret sa Dačićem značajan za unapređenje policijske saradnje dve prijateljske zemlje i zahvalio mu na pomoći koju je MUP Srbije uputio Severnoj Makedoniji u gašenju šumskih požara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari