U opštini Gornji Milanovac formirana je posebna komisija koja će utvrditi sve okolnosti pod kojima je Javno preduzeće za puteve kupilo polovni buldožer, pošto je prošle godine sličan ukraden.


Kako je rekao predsednik opštine Milisav Mirković, javnost će biti upoznata sa svim nalazima komisije. On je naveo da iz budžeta ni dinar nije prebačen za njegovu nabavku. Pre deset meseci, u selu Ugrinovci na padinama Rudnika ukraden je buldožer Javnog preduzeća za puteve, a sada je kupljen drugi, polovni, od privatnog preduzeća „Svin“ iz Gornjeg Milanovca, po ceni od četiri miliona dinara sa porezima.

Direktor Javnog preduzeća Jovica Carević i predsednik Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije rekao je da će dva miliona dinara biti izdvojeno iz sopstvenih sredstava kao i da još nije ništa došlo za plaćanje.

– Svi zaposleni su odlučili da se buldožer kupi iz prihoda od naše redovne i uslužne zimske službe, kao što je kupljen i kamion prošle godine – rekao je Carević.

Odbornička većina Socijalističke partije Srbije i Demokratske stranke, pre nedelju dana, nije prihvatila predlog šefa odborničke grupe Demokratske stranke Srbije Dušana Đurovića da se formira anketni odbor koji će utvrditi kako je kupljen novi buldožer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari