Iz budžeta Zaječara 11 miliona dinara za naknade po osnovu ujeda pasa

Ostavite komentar


  1. „kada su opštine uvele novčanu nadoknadu licima koje su ozledile životinje“

    Ne može opština ništa da „uvede“. Lokalna samouprava (grad/opština) po zakonu odgovara za ujede pasa, jer su dužni da održavaju komunalni red.
    Uvek može da ih se tuži. Moguće je samo da su uveli da isplaćuju naknade sami od sebe, bez presude (u mirnom postupku, kako se to kaže). Koja je, najverovatnije, manja nego što bi sud dosudio, lai narod to ne zna. Ili zna, ali mu pare trebaju odmah, a ne za godinu dana.

  2. ovo je odavno odličan biznis u svim optšinama. javna je tajna da na tržištu možete kupiti lobanje pasa pa se „sami ujedete“ i dobijete odštetu.

  3. Novčanu naknadu zbog ujeda pasa mnogi ljudi nisu dobili. Očigledno je za ovo potrebna jaka veza. Nije sve baš tako kako se piše.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.