Iz kamiona u izbor za mis pa u diplomatiju: Pozovi Dačića radi karijere 1Foto: Pink/ kod Jovane Jeremić/screenshot

Priča dvadesetogodišnje Javorke Ramić iz Žitorađe otkriva kako se kadrira u srpskoj diplomatiji što je veoma uzbudilo tviteraše.

Snovi se brzo smenjuju kad si mlad! Još pre tri godine je Javorka Ramić iz Žitorađe (rodnog mesta Cece Ražnatović u kome je odrastao Ivica Dačić), tada 17-godišnjakinja, u emisiji TV Prve pričala o tome kako vozi kamion. Pohađala je saobraćajnu školu.

Tada je rekla da želi da bude jedinstvena, da bude neko kome se i čude i dive, da kažu „ženska da vozi kamion, ovo još nisam video“. Njen san je bio da krstari auto-putevima širom sveta, iako zna da to nije nimalo lako, prenosi Vreme.

Međutim, danas ova devojka sanja karijeru u diplomatiji. Pojavila se u nedelju u jutarnjem programu Pinka jer je ušla u najuži izbor za Miss Srbije i odgovarala na pitanja voditeljke Jovane Jeremić koja je bila u žiriju izbora za Miss.

Dragi šef Ivica

„Studiram na fakultetu Futura, prva godina, iz Žitorađe sam“, rekla je devojka, a neko od prisutnih je dobacio da je onda zemljakinja Ivice Dačića.

„Tako je, moj dragi šef, pozdrav veliki za mog šefa Ivicu Dačića“, rekla je Ramić, a publici je ostalo da pogodi kakav je to „šef“ Dačić – verovatno stranački. Onda je devojka dodala: „Radim u Ministarstvu spoljnih poslova.“

Iz kamiona u izbor za mis pa u diplomatiju: Pozovi Dačića radi karijere 2
foto FoNet Milica Vučković

„Stvarno?“, zadivila se voditeljka Jeremić, a onda je devojka ponovila da je završila saobraćajnu školu i vozila kamion.

Ali sada joj je, kaže, „diplomatija u prvom planu“. Jovana Jeremić je doznala da devojka govori engleski (što je već više stranih jezika nego što govori njen šef Dačić), ali je stroga voditeljka opomenula da mora da nauči još jedan jezik jer „bez dva si ništa“, a treći jezik treba bar da „zamuckuješ“.

Na kraju Javorka nije postala misica jer je stručni žiri – pored Jovane Jeremić tu je bila i Jelena Karleuša – odabrao drugu kandidatkinju na izboru održanom u sredu.

Kao utešna joj ostaje karijera u diplomatiji, možda uz podršku „šefa“ Ivice Dačića – premda je njemu sada dopao drugi resor.

„Oni nemaju čega da se stide“

Isečak iz jutarnjeg programa Pinka izazvao je brojne komentare na Tviteru, od kojih su mnogi bili seksistički.

„Oni više bukvalno nemaju čega da se stide. Mi imamo“, napisao je profesor i politički analitičar Mladen Mrdalj.

Politikolog Đorđe Trikoš bio je sarkastičan i naveo da devojka možda vozi kamion za ministarstvo: „Neko iz ministarstva je, vozeći se kamionom, uvideo njene talente i verovatno je devojka unapređena. Da li u odseku za vozni park ili diplomatskoj službi, ostaje da se vidi.“

Inače, Ivicu Dačića bije glas da voli da pomogne mladim i lepim devojkama u karijeri. Tako je tabloidni portal Espreso pisao još 2016. da je Dačić „okružen opasnim cicama“ i da su „nade srpske diplomatije“ manekenke i voditeljke sa privatnih fakulteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari