Uroš Janjić, student koji je u Nišu izboden nožem zbog majice sa antifašističkom porukom: Oterali su me iz moje zemlje

Ostavite komentar


  1. Živimo u potpuno razorenoj zemlji sa razorenim institucijama. Kada većina shvati da se to tiče svih nas, onda će stvari krenuti da se popravljaju. Nažalost, očigledno neće uskoro do toga doći.

  2. Citam i ne mogu da verijem , sta se to sa nama desava, nemam odgovor….

  3. Idi, mladicu, bice bolje tamo, kako i kaze stara latinska izreka : gde ti je dobro – tu ti je domovina. I ja zelim d a odem , mnogo je teze kad si u zrelim godinama, ali to me drzi i znam zasto odlazim.

  4. Tako se kod nas nasilnici pretvaraju u žrtve. A jedina prava žrtva je normalnost koja se proteruje u beli svet.

  5. Strasno, da ovako castan, hrabar mlad covek, zbog trulog sistema i mafijaske drzave, zbog bitangi i kukavica odlazi iz zemlje.

  6. Tužno.
    Može vlast ove zemlje da priča koliko hoće, ovo su rezultati.

  7. Ja sam otisao bez mnogo price, ne kajem se, i dalje volim Srbiju, onakvu kakvu je ja zamisljam.

  8. Od svih gradova u Srbiji samo sam u Nisu videla i dozivela da grupa besnih a nicim izazvanih mladica zaustavlja auto pored tri momka koji setaju ulicom i krece brutalno da ih napada. Od tog trenutka mi je jasno da sa gradom Nisom nesto ozbiljno nije u redu. Takvo brutalno ponasanje je verovatno izazvano ozbiljnim kompleksom inferiornosti a te siledzije se osecaju jako samo kada su u grupi istomisljenika i kada svi zajedno nekoga povrede. Onda su srecni i “mocni”. Nazalost, oni kulturni i pametni odlaze iz ove zemlje a ovde ostaje takav talog. To su buduci sefovi, direktori drzavnih preduzeca sa jakim vezama. Uzas.

  9. Moja komsinica ima parnicu koja traje 19 god, promenilo se 6 sudija, rocista zakazuju 2 puta godisnje a slucaj jasan kao dan, crno na belo da je stan njen, dodeljen njenom suprugu, otkupljen, uknjizen, zena placa porez na taj stan a drugi tamo zivi jer bez presude ne moze da ga istera iz njenog stana!

  10. Žao mi je Uroše. Sve dok je ova bahata vlast tu, biće i nasilnika po ulicama. Nema ko da ih spreči, jer vlast generiše ponašanje svih nasilnih pojedinaca, ekstremnih grupa i organizacija. Neophodno je Tužilaštvo i sudove, vratiti na „fabričko podešavanje“. Nečuvena je doza politizacije, arogancije, aljkavosti i potkupljivosti tih institucija. Nažalost, ništa se neće u skorije vreme promeniti.
    Idi i „ne okreći se sine“.

Ostavite komentar


Društvo

Bio je napet i ljut: Zlatko Kokanović o razgovoru Aleksandra Vučića sa građanima u Malom Zvorniku 8

Bio je napet i ljut: Zlatko Kokanović o razgovoru Aleksandra Vučića sa građanima u Malom Zvorniku

Jedini pravi sagovornik Aleksandru Vučiću u Malom Zvorniku bila je Sanja Sakan, hemičarka, naučna radnica, bliska saradnica Dragane Đorđević, profesorke Hemijskog fakulteta i naučne savetnice Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju, koja je kod nas dolazila na teren i uzimala uzorke voda i zemljišta u Koreniti i Jadru, kaže za Danas Zlatko Kokanović, predsednik Udruženja "Ne damo Jadar" i jedan od inicijatora protesta u Beogradu "Rudnika neće biti".

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.