Iz saobraćaja isključeno sedmoro vozača u Novom Pazaru 1Foto: Z. S. M.

Novopazarska policija je, od minulog petka do nedelje, iz saobraćaja isključila sedmoricu vozača, koji su vozili pod dejstvom narkotika i alkohola.

Novopazaracu E. N. određeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droha.

Prethodno ga je policija zaustavila i utvrdila da vozi pod dejstvom narkotika. Pretresom automobila, stana i drugih prostorija osumnjičenog pronađeno je više kesica heroina, tablete sa liste psihoaktivnih supstanci i vagica za precizna merenje.

Iz saobraćaja je isključen vozač, koji je, sa 2,50 promila alkohola u krvi, vozio automobil marke „folksvagen“, prešao u suprotnu traku, udario u dva automobila i pobegao sa lica mesta.

Ista mera primenjena je i na mladića, koji je vozio sa 1,65 promila alkohola u organizmu i sa probnom vozačkom dozvolom.

Obojici vozača određeno je zadržavanje i protiv njih su podnete prekršajne prijave.

Iz saobraćaja su isključena još tri vozača automobila i jedan biciklista.

Kod vozača „audija“ i bicikliste utvrđeno je da su svojim vozilima upravljali sa 0,85 promila alkohola i kod još dvojice vozača utvrđeno je da su upravljali svojim automobilima sa 0,61, odnosno 0,31 promila alkohola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari