Fudbaleri Crvene zvezde započinju domaći šampionat u Smederevu sa željom da već na startu prvenstva pokažu da je eliminacija iz Lige Evrope bila plod neuigranosti tima, a ne nedostatak kvaliteta. Crveno-beli su spremni da već od prvog kola krenu u pohod na titulu prvaka, koju na Marakani čekaju od 2007. godine.

Aleksandar Kristić je tek posle ispadanja od Slovana, pre osam dana, preuzeo brigu o prvom timu, ali dobro poznaje ekipu kojom raspolaže, jer je duže od dve godine bio pomoćnik stručnjacima (Zdenjek Zeman, Čedomir Janevski, Vladimir Petrović, Ratko Dostanić) koji su sedeli na klupi srpskog vicešampiona. Navijači očekuju ofanzivnu Zvezdu već u subotu, sa dva napadača i prodornim igračima na krilnim pozicijama. Mnogi veruju da bi dobitna kombinacija bila sa Jevtićem i Perovićem u špicu, a Trifunovićem i Koromanom po bokovima, ali je pitanje koliko bi oni mogli da isprate dešavanja na svom delu terena. Od pomenute četvorke samo je Trifunović u dobroj formi, dok ostali još uvek „lutaju“. Izdanjima u dvomeču sa Slovacima, Đorđević i Vilotić su ozbiljno uzdrmali svoje pozicije u poslednjoj liniji. Ukoliko se zaista crveno-belima ovih dana pridruži reprezentativac Gane Li Adi, verovatno će jedan od dvojice defanzivaca Jelen Superligu početi na klupi.

Meč između Smedereva i Crvene zvezde igra se u subotu od 17.30.

Kaluđerović najzad u crveno-belim bojama

Andrija Kaluđerović potpisaće danas ugovor sa Crvenom zvezdom. Sada već bivši fudbaler Rada, koji je ponikao u OFK Beogradu, postigao je prošle sezone u Super ligi 17 pogodaka, tako da je bio drugi najbolji strelac domaćeg šampionata odmah iza Dragana Mrđe (22 gola).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari