Šestočlana porodica Cokić iz naselja Brezonik koja živi od socijalne pomoći i dodatka za treće i četvrto dete, zahvaljujući Rudarsko-topioničarskom basenu Bor i Eleksir grupi, poslovnom partneru borskog basena, dobiće nov krov nad glavom.


– Poslovodstvo kombinata bakra se ni trenutka nije dvoumilo kada je reč o pomoći šestočlanoj porodici Cokić. To će biti prizemna kuća od 80 kvadrata koju je obezbedio RTB Bor uz pomoć svog poslovnog partnera Eliksir grupe. Tako će petogodišnji Srećko, četvorogodišnja Valentina, Mališa od godinu i po dana i sedmomesečna Dunja, zajedno sa svojim bolesnim i siromašnim roditeljima Zoricom i Gradetom, uskoro dobiti novi krov nad glavom u Ulici Petra Kočića u Slatinskom naselju – izjavila je PR RTB Bor Gorica Tončev Vasilić.

Nova kuća za Cokiće biće na placu od 2,5 ara, koji će obezbediti lokalna samouprava Bora. Imaće tri spavaće sobe, dnevni boravak, trpezariju, kuhinju i kupatilo i u potpunosti će biti opremljena nameštajem Forma ideale. Očekuje se da donator tokom sledeće nedelje dođe u Bor i pogleda plac, a prema njegovim obećanjima, kuća će biti vrlo brzo podignuta, kažu u Službi za odnose sa javnošću RTB Bor.

Cokićima ova pomoć puno znači, što ne skrivajući sreću i uzbuđenje potvrđuje otac Grade Cokić, čija je želja da njegova deca izrastu u poštene ljude.

– Ja sam i im i otac i majka, i meni ovo puno znači Oni će za koju godinu poći u zabavište, pa u školu, a žena i ja nismo sposobni da ih pratimo do škole čak iz Brezonika. Žena je duševni bolesnik još od 1987. godine i ne smem da je ostavljam dugo samu sa decom. A, tamo gde živim, sve je staro, nemam osnovno za decu, nema kupatila, nema ničega. To je građeno pre 30 godina… Zato bih hteo da se zahvalim svima, pre svega generalnom direktoru RTB-a Blagoju Spaskovskom što me je prihvatio i saslušao, što je imao razumevanje za nas. Zahvaljujem se i lokalnoj samoupravi, kao i svima koji učestvuju u toj pomoći i koji mogu da mi pomognu – rekao je Grade Cokić.

Gorica Tončev Vasilić potvrdila nam je da ovo nije prvi i jedini put da borski kombinat bakra izdvaja znatna novčana sredstva kroz sponzorstva i donacije i pomaže delovanje raznih klubova, udruženja i organizacija, ali i socijalno najugroženijim društvenim grupama i pojedincima u sredinama gde posluje, a to su Bor i Majdanpek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari