Od smrtonosne kolere koja se proširila u dve severne iračke provincije umrlo je osam osoba dok je zaraženo njih 80, saopštila je kurdistanska regionalna vlada. Kurdski ministar zdravlja Zerjan Otman izjavio je da lokalne zdravstvene vlasti takođe leče 4.250 sumnjivih slučajeva u oblastima Sulaimanija i Tamim.

Od smrtonosne kolere koja se proširila u dve severne iračke provincije umrlo je osam osoba dok je zaraženo njih 80, saopštila je kurdistanska regionalna vlada. Kurdski ministar zdravlja Zerjan Otman izjavio je da lokalne zdravstvene vlasti takođe leče 4.250 sumnjivih slučajeva u oblastima Sulaimanija i Tamim. Ozbiljni problemi sa vodom i kanalizacionim sistemom navode se kao glavni razlozi za širenje ove zarazne bolesti.
Santjago – Više od 450 osoba uhapšeno je nakon što je policija suzavcima i vodenim šmrkovima rasterivala demonstrante u čileanskoj prestonici Santjagu. U neredima je ranjeno nekoliko osoba a među njima je i socijalistički lider. Proteste je sazvala glavna Federacija trgovinskih sindikata jer ekonomska politika vlade o slobodnom tržištu znači bedne uslove za radnike.
Nju Delhi – Indijska policija uvela je juče policijski čas u gradu Agri na severu zemlje, centru najpopularnije turističke atrakcije u zemlji Tadž Mahala, nakon fatalne nesreće na putu koja je potpalila nasilne sukobe na ulicama. Policija je savetovala turiste da ne napuštaju hotele. Sukobi su izbili nakon što je kamion pregazio četvoricu mladića na motorima, u trenutku dok je veliki broj muslimana na ulicama proslavljao festival Šab e Barat, tokom kojeg se posećuju groblja bližnjih i održavaju se molitve za oproštaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari