Američki predsednik Džordž Buš izrazio je juče očekivanje da će umesto Pola Volfovica na čelo Svetske banke ponovo doći Amerikanac. Posle ostavke Volfovica prošle nedelje, mnogi Evropljani priželjkuju mesto predsednika Svetske banke. „Voleli bismo da to bude Amerikanac“, rekao je Buš u intervjuu britanskoj agenciji.

Američki predsednik Džordž Buš izrazio je juče očekivanje da će umesto Pola Volfovica na čelo Svetske banke ponovo doći Amerikanac. Posle ostavke Volfovica prošle nedelje, mnogi Evropljani priželjkuju mesto predsednika Svetske banke. „Voleli bismo da to bude Amerikanac“, rekao je Buš u intervjuu britanskoj agenciji. Američki predsednik je rekao da je sekretar za finansije Henri Polson u potrazi za naslednikom Pola Volfovica i da će mu predati spisak potencijalnih kandidata. Upitan da li bi odlazeći britanski premijer Toni Bler mogao da dođe na tu funkciju, Buš je rekao da s njim nije o tome razgovarao. „Nisam s njim o tome razgovarao, ali mislim da bi bilo dobro da Amerikanac vodi tu banku“, rekao je Buš.
Bagdad – Najmanje 24 osobe juče su ubijene u samoubilačkom napadu u blizini jedne pijace u jugozapadnom delu Bagdada, javile su agencije pozivajući se na snage bezbednosti i bolničke izvore. „Ukupno 24 osobe poginule su u eksploziji, a među njima je troje dece i četiri žene. Neka tela su u takvom stanju da ih je teško identifikovati“, rekao je predstavnik bolnice Jarmuk. On je kazao da je u napadu povređeno 39 ljudi. Prema dosadašnjim saznanjima snaga bezbednosti napad je izveden iz automobila bombe u blizini pijace u kvartu Amil, gde uglavnom žive šiiti. Istovremeno, u bombaškom napadu na policijsku patrolu u Bagdadu poginuo je jedan irački policajac a trojica su ranjena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari