Najmanje 24 osobe ubijene su juče u eksploziji bombe u jednom hotelu u Pešavaru, na severozapadu Pakistana, javile su agencije pozivajući se na zvanične izvore. „Najmanje 24 osobe su poginule u eksploziji i između 25 i 30 ih je povređeno“, rekao je lokalni zvaničnik zadužen za informacije Asif Ikbal Daudzai.

Najmanje 24 osobe ubijene su juče u eksploziji bombe u jednom hotelu u Pešavaru, na severozapadu Pakistana, javile su agencije pozivajući se na zvanične izvore. „Najmanje 24 osobe su poginule u eksploziji i između 25 i 30 ih je povređeno“, rekao je lokalni zvaničnik zadužen za informacije Asif Ikbal Daudzai. Eksplozija je odjeknula na recepciji četvorospratnog hotela Marhaba, u starom gradu Pešavara. Policijski izvori saopštili su da je među nastradalima najveći broj Pakistanaca, dok je jedan bezbednosni zvaničnik, koji je zatražio da ostane anoniman, rekao da je hotel bio popularan među Avganistancima koji žive u Pešavaru. On je dodao i da je eksplozija odjeknula u vreme ručka, kada se u holu hotela nalazio veliki broj ljudi. Načelnik lokalne policije Šarif Verik rekao je da se ne zna da li je eksploziv bio postavljen u hotelu ili je reč o samoubilačkom napadu.
Kandahar – Najmanje 60 talibana poginulo je u vazdušnom napadu međunarodnih snaga u Avganistanu, javile su juče agencije pozivajući se na lokalne policijske izvore. Meta vazdušnih napada Međunarodnih snaga za podršku bezbednosti (Isaf), koje predvodi NATO, bila su tri sela u avganistanskoj provinciji Kandahar u koja su juče prvo ušle kopnene snage, rekao je načelnik policije Esmetula Alizai. „Šezdeset talibana ubijeno je tokom vazdušnog napada u distriktu Zahri“, rekao je Alizai i dodao da su među žrtvama trojica talibanskih lidera. Isaf je saopštio da za sada nema informacija o ovoj akciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari