Policija na severu Britanije uhapsila je juče četiri osobe pod sumnjom da su umešane u bombaške napade u londonskom metrou 2005. godine. Kako je saopštila policija, dva muškarca i jedna žena uhapšeni su juče ujutru u Zapadnom Jorkširu. Četvrti osumnjičeni priveden je u Zapadnom Midlandu.

Policija na severu Britanije uhapsila je juče četiri osobe pod sumnjom da su umešane u bombaške napade u londonskom metrou 2005. godine. Kako je saopštila policija, dva muškarca i jedna žena uhapšeni su juče ujutru u Zapadnom Jorkširu. Četvrti osumnjičeni priveden je u Zapadnom Midlandu. U saopštenju se navodi da se uhapšeni sumnjiče za pripremanje, izvođenje ili pozivanje na terorističke napade.
Kabul – Strane snage u Avganistanu ubile su juče 21 civila u vazdušnom napadu na jugu zemlje, saopštili su lokalni zvaničnici. Guverner provincije Helmand Asadulah Vafa izjavio je da su bombardovane civilne kuće u oblasti Sangin, gde se strane i avganistanske trupe bore protiv talibana. Javno nezadovoljstvo u Avganistanu raste povodom rastućeg broja civilnih žrtava i neuspeha vlade da poboljša živote mnogih Avganistanaca. Dopisnici i očevici navode da je u bombardovanoj oblasti gotovo nemoguće identifikovati civile, čija se delovi tela nalaze svuda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari