Iran je počeo da obogaćuje male količine urana u više od 1.300 centrifuga na novootvorenom podzemnom postrojenju u okviru glavnog nuklearnog kompleksa, saopštili su visoki inspektori Međunarodne agencije za atomsku energiju. Informacije sadržane u poruci inspektora prva su zvanična potvrda hvaljenja Irana da je ta zemlja načinila značajan tehnički napredak u poslednjih nekoliko nedelja, prkoseći rezoluciji UN koja ima za cilj da obuzda iranski nuklearni program.

Iran je počeo da obogaćuje male količine urana u više od 1.300 centrifuga na novootvorenom podzemnom postrojenju u okviru glavnog nuklearnog kompleksa, saopštili su visoki inspektori Međunarodne agencije za atomsku energiju. Informacije sadržane u poruci inspektora prva su zvanična potvrda hvaljenja Irana da je ta zemlja načinila značajan tehnički napredak u poslednjih nekoliko nedelja, prkoseći rezoluciji UN koja ima za cilj da obuzda iranski nuklearni program. Detalji iranskog napretka nalaze se u pismu i bili su dostupni evropskim diplomatama, a stvaraju utisak da će Iran uskoro instalirati 3.000 centrifuga koje mogu biti iskorišćene za obezbeđenje nuklearnog goriva za reaktore, ili proizvodnju goriva za oružje.
Bleksburg – Napadač koji je na Univerzitetu Virdžinija tek ubio više od 30 osoba u ponedeljak poslao je između dva napada paket s fotografijama, video snimcima i porukom američkoj TV mreži NBC. Mreža je materijal dostavila Federalnom istražnom birou, rekao je zvaničnik policije. Prema izvorima u policiji paket sadrži digitalne slike 23-ogodišnjeg studenta iz Južne Koreje Čo Sueng Huia kako drži oružje i njegov manifest u kojem govori protiv bogatih i upozorava da želi da „izravna račune“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari