Kubanski predsednik Fidel Kastro biće u „savršenoj formi“ za godinu dana, izjavio je predsedavajući nacionalne skupštine Kube. „Ja bih ga nominovao“, izjavio je Rikardo Alarkon novinarima. „Siguran sam da će biti u odličnoj formi da nastavi sa svojim dužnostima“, dodao je on. Osamdesetogodišnji Kastro bukvalno je nestao sa javne scene od kada je privremeno predao vlast svom bratu Raulu zbog hitne operacije creva prošlog jula.

Kubanski predsednik Fidel Kastro biće u „savršenoj formi“ za godinu dana, izjavio je predsedavajući nacionalne skupštine Kube. „Ja bih ga nominovao“, izjavio je Rikardo Alarkon novinarima. „Siguran sam da će biti u odličnoj formi da nastavi sa svojim dužnostima“, dodao je on. Osamdesetogodišnji Kastro bukvalno je nestao sa javne scene od kada je privremeno predao vlast svom bratu Raulu zbog hitne operacije creva prošlog jula. Posle telefonskog razgovora sa Ugom Čavesom u nedeljnom radio šouu, na površinu je izbilo i to da je Kastro skoro celu prošlu nedelju proveo sa dobitnikom Nobelove nagrade piscem Gabrijelom Garsijom Markesom.
Bagdad – Iz britanskog vojnog zatvora na jugu Iraka pobeglo je 11 zatvorenika, saopštila je britanska vojska. Desetorica njih su „menjali“ mesta sa posetiocima prošle nedelje, saopštio je portparol vojske. Njihov nestanak iz vojne baze Šuaiba, zapadno od Basre, primećen je u petak. Nije odmah bilo jasno kada i kako su zatvorenici pobegli,koji su u tom zatvoru bili dve godine.
Portparol vojske Velike Britanije major Dejvid Gel potvrdio je beg ali nije izneo detalje. Anonimni član obezbeđanja u zatvoru rekao je agenciji da su zatvorenici bez optužbe proveli u zatvoru dve godine. Dopisnik Bi-Bi-Sija Pol Vud koji je sa britanskom vojskom u Basri opisao je događaj kao „veoma sramotni incident“ za vojsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari