Najmanje dve osobe su poginule, a više njih je povređeno u seriji eksplozija koje su se dogodile u muslimanskom regionu Sinđijang na jugu Kine, prenela je novinska agencija Sinhua. „Čuli smo nekoliko jakih eksplozija iz bolnice“, rekla je jedna žena koja radi u lokalnoj bolnici. Ona je dodala da je za jednu osobu koja je dovezena u bolnicu odmah konstatovana smrt, dok je nekoliko njih u kritičnom stanju.

Najmanje dve osobe su poginule, a više njih je povređeno u seriji eksplozija koje su se dogodile u muslimanskom regionu Sinđijang na jugu Kine, prenela je novinska agencija Sinhua. „Čuli smo nekoliko jakih eksplozija iz bolnice“, rekla je jedna žena koja radi u lokalnoj bolnici. Ona je dodala da je za jednu osobu koja je dovezena u bolnicu odmah konstatovana smrt, dok je nekoliko njih u kritičnom stanju. Sinhua prenosi navode očevidaca da su se uz eksplozije čuli i pucnji iz vatrenog oružja. Lokalne vojne snage su potvrdile incident i saopštile da su uputile svoje jedinice tamo. Na licu mesta se nalaze i policijske snage. U oblasti Sinđijang pretežno živi muslimanska etnička manjina Ujguri koja ima dugu istoriju sukoba sa kineskim vlastima jer ograničavaju njihovu religiju i tursku kulturu. U Kini živi oko osam miliona Ujgura.
Teheran – Iranska zvanična novinska agencija citirala je navode portparola vlade koji je rekao da je zemlja spremna da se suprotstavi sankcijama povodom njenog nuklearnog programa. EU je pojačala trgovinska ograničenja Teheranu, dok je Zapad zapretio da će Iranu uvesti i četvrtu rundu sankcija zbog odbijanja da obustavi obogaćivanje urana. Jučerašnji navodi Golama Hoseina Elhama ukazuju na to da se iranska nuklearna politika neće promeniti i da će zemlja nastaviti dalje pod bilo kakvim okolnostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari