U samoubilačkom napadu iz automobila bombe ispred policijske stanice nedaleko od iračkog grada Tikrit poginulo je 12 osoba, saopštila je policija. „Poginulo je 12 osoba, a 25 ih je ranjeno. Svi stradali su policajci i zatvorenici koji su se nalazili u pritvoru u toj stanici“, kazao je juče poručnik Hur Baz u mestu Al-Davr.

U samoubilačkom napadu iz automobila bombe ispred policijske stanice nedaleko od iračkog grada Tikrit poginulo je 12 osoba, saopštila je policija. „Poginulo je 12 osoba, a 25 ih je ranjeno. Svi stradali su policajci i zatvorenici koji su se nalazili u pritvoru u toj stanici“, kazao je juče poručnik Hur Baz u mestu Al-Davr. On je kazao da je samoubica uleteo automobilom punim eksploziva u policijsku stanicu i da je sama zgrada veoma oštećena. Al-Davr se nalazi dvadesetak kilometara južno od Tikrita, rodnog grada Sadama Huseina, u oblasti gde većinu stanovništva čine suniti među kojima je veliki broj pristalica svrgnutog iračkog predsednika.
Ašhabad – U Turkmenistanu su građani s pravom glasa juče birali predsednika države nakon smrti Saparmurata Nijazova. Analitičari nisu očekivali velika iznenađenja, jer je glavni kandidat za naslednika Nijazova, sadašnji vršilac dužnosti šefa države Gurbanguli Berdimukhamedov u tolikoj prednosti da ga ostalih pet kandidata ne mogu ugroziti.
Nijazov je umro 21. decembra prošle godine nakon više od dve decenije apsolutističke vladavine tokom koje je Turkmenistan postao jedna od najrepresivnijih država na svetu. Berdimukhamedov, po svemu sudeći budući predsednik, već je tokom izborne kampanje nagovestio izvesne reforme čiji je cilj ublažavanje posledica strahovlade njegovog prethodnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari