Lider malezijske opozicije Anvar Ibrahim optužen je da je počinio sodomiju protiv svog bivšeg pomoćnika. On je opovrgao takve navode i opisao ih kao zlonamerne i politički motivisane, budući da su se pojavili uoči njegove borbe za poslaničko mesto. Ibrahim je proveo šest godina u zatvoru zbog sličnih optužbi pre deset godina.

Lider malezijske opozicije Anvar Ibrahim optužen je da je počinio sodomiju protiv svog bivšeg pomoćnika. On je opovrgao takve navode i opisao ih kao zlonamerne i politički motivisane, budući da su se pojavili uoči njegove borbe za poslaničko mesto. Ibrahim je proveo šest godina u zatvoru zbog sličnih optužbi pre deset godina. Sodomija je protivzakonita u Maleziji i optuženi političar bi mogao da dobije zatvorsku kaznu od 20 godina, ukoliko bude proglašen krivim.
Harare – Predsednik Zimbabvea Robert Mugabe i lider opozicije u toj državi Morgan Cvangiraji izdali su zajedničko saopštenje u kojem pozivaju na obustavu postizobrnog nasilja. Na taj način poručili su pristalicama da „obustave i osude svaki vid nasilja“. Šef države i njegov rival nastavili su pregovore o podeli vlasti u cilju prevazilaženja problema u državi. U javnosti su se pojavili navodi da će Cvangiraji postati premijer, dok će Mugabe nastaviti da obavlja predsedničku funkciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari