Poglavar Rimokatoličke crkve papa Benedikt XVI juče je doputovao u Australiju gde će predsedavati manifestacijama povodom katoličkog Svetskog dana mladih. Reč je o do sada najudaljenjem putu i najdužoj poseti pape Benedikta XVI, koji će boraviti u Australiji devet dana. Papa će se prva tri dana posete Australiji odmorati u mestu u blizini Sidneja, čije se ime drži u tajnosti.

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Benedikt XVI juče je doputovao u Australiju gde će predsedavati manifestacijama povodom katoličkog Svetskog dana mladih. Reč je o do sada najudaljenjem putu i najdužoj poseti pape Benedikta XVI, koji će boraviti u Australiji devet dana. Papa će se prva tri dana posete Australiji odmorati u mestu u blizini Sidneja, čije se ime drži u tajnosti. Zvanični deo posete trajaće od četvrtka, 17. jula, do nedelje, 20. jula.
Teheran – Iranske oružane snage će osujetiti svaki pokušaj neprijatelja da unište nuklearna postrojenja u Iranu, izjavio je iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad. „Pre nego što naši neprijatelji pritisnu oroz, iranske oružane snage će im odseći ruku“, kazao je Ahmadinedžad. U Iranu su nedavno izvedene raketne probe koje su dodatno zaoštrile napetost između Teherana i Zapada koja je izbila zbog iranskog nuklearnog programa. „To je samo deo naših odbrambenih snaga, a ukoliko je neophodno, pokazaćemo i druge kapacitete“, kazao je iranski predsednik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari