Opoziciona partija Zimbabvea negirala je juče medijske izveštaje da će održati razgovore s vladajućom partijom Roberta Mugabea. Opozicija kaže da Mugabe nije uspeo da se suoči s njihovim zahtevima koji uključuju okončanje napada na njihove pristalice. Državni dnevnik Herald citirao je izjavu ministra pravde Patrika Činamase koji je rekao da je primio potvrdu da je partija Morgana Cvangiraija spremna da se vrati za pregovarački sto.

Opoziciona partija Zimbabvea negirala je juče medijske izveštaje da će održati razgovore s vladajućom partijom Roberta Mugabea. Opozicija kaže da Mugabe nije uspeo da se suoči s njihovim zahtevima koji uključuju okončanje napada na njihove pristalice. Državni dnevnik Herald citirao je izjavu ministra pravde Patrika Činamase koji je rekao da je primio potvrdu da je partija Morgana Cvangiraija spremna da se vrati za pregovarački sto. Ipak, portparol opozicije Ngobizita Mlil kaže da nema promena jer se „vampirska priroda režima nije promenila“.
Kabul – Žestoki napad bombaša samoubice na indijsku ambasadu u Kabulu izveden je uz podršku inostrane obaveštajne službe, navodi se u saopštenju avganistanskih snaga bezbednosti koje je objavljeno juče, dok su avganistanski zvaničnici za incident okrivili Pakistan. Međutim, pakistanski premijer Sjed Jusuf Raza Gilani negirao je da njegova obaveštajna služba stoji iza napada. Gilani je naglasio da njegova zemlja nema interesa da destabilizuje Avganistan, ističući da se obe zemlje bore protiv zajedničkog neprijatelja, a to je terorizam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari